Hirdetés

Orbán Viktor: Brüsszel Magyar Péter vezetésével bábkormányt ültetne az ország élére

Nap Híre portré Nap Híre

A miniszterelnök ünnepi beszédében azt hangsúlyozta, hogy a magyar szabadságszeretet a történelem során mindig erős volt, és a nemzet nem tűrte a megszállók uralmát: „A magyarokat még soha, egyetlen megszállónak sem sikerült betörni vagy megszelídíteni.”

A miniszterelnök beszéde 10 perces csúszással kezdődött, mert lassan haladt a hallgatóság beengedése a Millenáris Parkba. Amikor színpadra lépett, taps és "Viktor, Viktor" skandálás fogadta a tömeg részéről – írja a tudósításában az ATV. Orbán Viktor beszédében tiszteletét fejezte ki az 1956-os forradalom hősei előtt, és párhuzamot vont az elmúlt időszakban Magyarországot sújtó dunai árvíz elleni küzdelemmel. Köszöntötte azokat a vízügyeseket, katasztrófavédelmiseket, katonákat, rendőröket és önkénteseket, akik emberfeletti munkával megvédték az országot.

A beszéd központi üzenete az összefogás fontossága volt: „Ha veszedelem közeledik, ha bajban van a hazánk, össze kell fogni. Ez a törvény.” 

Orbán Viktor kiemelte, hogy a magyar nép büszke és nyakas, de az összefogás nélkül nincs biztonság és szabadság, mert „összefogás nélkül idegenek uralkodnának rajtunk.”

A magyarokat soha, egyetlen megszállónak sem sikerült betörni. A szovjet megszállás kirabolta a magyar családokat, a pusztító világháború után bábkormányt ültettek a nyakunkba, kollaboránsokat - emlékeztetett Orbán Viktor, kijelentve: „a birodalmak szeretik elrejteni az arcukat, a birodalmak finnyásak, aki nem tetszik nekik, azt behívják”, “azt szeretik, ha valaki behívja őket, és mindent meg is tettek, hogy behívják őket”. 

Aztán Orbán Viktor arról beszélt, hogy „ma a történelem ismét kilépni készül a medréből”, a szomszédunkban háború zajlik, egyre véresebb. A frontvonalon már százezrek vesztek oda, az európai gazdaság tüdőlövést kapott, az árak az egekben, a szankciók minket véreztetnek ki, a befektetők az USA-ba vándorolnak, de Brüsszelben a háborús győzelem illúziójában élnek.

A miniszterelnök az ünnepi beszédében kijelentette: “Az elmúlt hetven évben soha nem álltunk ilyen közel a világháborúhoz”.  Ideje kimondani, hogy a brüsszeli bürokraták egy reménytelen háborúba vezették Európát. Az egész Európai Uniót be akarják tolni az orosz-ukrán háborúba - fogalmazott.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés