Hirdetés

Kiderült, mennyit fizet Orbán Viktor rezsire

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Ma már havi 300 ezer forintot fizet Orbán Viktor a két háza után.

Már három hete annak, hogy a parlamentben feltette a kérdést Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese: mennyi rezsit fizet most Orbán Viktor miniszterelnök, és mennyi rezsit fizetett egy évvel ezelőtt.

Akkor a magyarokat megijesztő Orbán Viktor kitért a válaszadás elől, azt mondta, ő a törvények szerint lakhatna rezidenciában, de nem él ezzel a lehetőséggel, magánlakásban lakik, így magánügy, hogy mennyit tesznek ki a havi rezsiszámlái. Mindennek ellenére a felesége írásban válaszol majd a momentumos képviselő kérdésére - emlékeztet a Telex.

Most azonban megkapta az írásbeli választ: “Tisztelt Képviselő Úr! Itt küldöm. A budapesti házunk rezsije 2021 novemberében 55.190, 2022 novemberében 178.598 forint, a felcsúti házam rezsije pedig 2021 novemberében 47.756 forint, 2022 novemberében 121.973 forint volt.” Vagyis míg tavaly novemberben 102 946 rezsit fizetett a két háza után, idén novemberben ez már a háromszorosára nőtt, vagyis 300 571 forintra.

Bedő Dávid azt mondta a lapnak, hogy felháborító, hogy “a miniszterelnök, aki hazug módon sokszor bújik a nép egyszerű gyermeke bőrébe, többet fizet egy hónapban a rezsiért, mint amennyi egy kezdő pedagógus bére ma Magyarországon. A szomorú igazság ma az, hogy ő megengedheti magának, hogy így éljen az emberek pénzéből, magyarok millióinak viszont nélkülözniük kell és a kormány mindössze minimális segítséget nyújt számukra. Ráadásul ebben még nincs is benne a hatvanpusztai luxusbirtokának a rezsiköltsége, erre valamiért elfelejtett válaszolni a kormányfő”.

A hatvanpusztai birtok egyébként papíron nincs Orbán Viktor birtokában. A miniszterelnök vagyonnyilatkozata alapján egy felcsúti ház és egy XII. kerületi lakása van Orbán Viktornak.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés