Hirdetés

Rendkívüli hír: hatalmas változás jön az Orbán-kormányban

Nap Híre portré Nap Híre

Kedd éjszaka megjelent a Magyar Közlöny, melyből kiderült, hogy hatalmas változás lesz az Orbán-kormányban

A 24.hu szúrta ki, hogy módosult a kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló kormányrendelet és a kormány ügyrendjéről szóló kormányhatározat. A rendelet szerint az eddigi öt, kormányon belül működő kabinetből négy marad meg.

A fentebb említett négy kabinet a következő:

Hivatkozás másolása
  • a stratégiai kabinet
  • gazdasági kabinet
  • védelmi tanács
  • és a nemzetpolitikai kabinet.

De nemcsak ennyi változás lesz: a gazdasági kabinetet Varga Mihály pénzügyminiszer helyett Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni, Varga Mihály már tagja sem lesz a kabinetnek. 

A kabinet tagja lesz ugyanakkor Orbán Balázs politikai igazgató, Szijjártó Péter külügyminiszter, Nagy István agrárminiszter, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Csák János kulturális miniszter.

Varga a fegyelmezett költségvetési politikáért fog felelni a költségvetés munkacsoport élén, amelynek tagja lesz Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Orbán Balázs is. Erről már a Pénzügyminisztérium adott ki éjfél előtt nem sokkal egy közleményt. A munkacsoport feladata a költségvetés egyensúlyának szigorú védelme lesz, amelynek keretében vizsgálja a Kabinetek döntéseit és költségvetési vétóval is élhet azokkal szemben.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés