Hirdetés

Az Orbán-kormány rendkívüli döntést hozott az éjjel a nyugdíjakról

Nap Híre portré Nap Híre

December 1-jén megjelent a kormányrendelet a Magyar Közlönyben, melyből az derült ki, hogy 2024. január elsejétől 6 százalékkal emelik az öregségi nyugdíjat.

A Naphire.hu már beszámolt róla, hogy decemberben előbb jön a nyugdíj, és arról is, hogy a kormány szerint nincs bajban a nyugdíjrendszer. Most újra a nyugdíjasoknak üzent az Orbán-kormány.

Januártól 6 százalékkal emelik meg a nyugdíjak összegét – derült ki a péntek este megjelent Magyar Közlönyből.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt kormányrendelet értelmében tehát 6 százalékkal kell emelni a 2024. január 1-jét megelőző időponttól megállapított öregségi nyugdíjat, özvegyi nyugdíjat, szülői nyugdíjat, de a rendelet kitér 25 másik jogcímre is.

A 2024. januárra járó ellátásokat a jogosultak számára már emelt összegben kell folyósítani. Ha egy személy részére egyidejűleg több, e rendelet alapján emelendő ellátást folyósítanak, az ellátásokat külön-külön kell emelni.

A rendeletből az is kiderül, hogy a saját jogú nyugellátás és az özvegyi nyugdíj, baleseti özvegyi nyugdíj január 1-jétől havi 147 270 forint összeghatárig folyósítható együtt.

Orbán Viktor pénteken a kormány közösségi oldalán közölte, hogy szerinte a kormánynak sikerült megvédenie a nyugdíjak értékét.

Vállaltuk, a nyugdíjak értékét jövőre is megvédjük. Januárban meglesz a 6 százalékos nyugdíjemelés, februárban ki tudjuk fizetni a 13. havi nyugdíjat is – fogalmazott a miniszterelnök, aki korábban a Kossuth rádióban is arról beszélt, hogy a nyugdíjakat mindenképp hat százalékkal emelik majd, akkor is, ha az infláció kisebb mértékű ennél - írja az Index.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés