Hirdetés

Tényleg 60 iskolát zárat be az Orbán-kormány a választások után? Reagált a Belügyminisztérium

Nap Híre portré Nap Híre

A hvg360 információi szerint 60 olyan iskolát zárnának be, amelyekben 7 fős vagy annál is kisebb létszámú osztályok vannak. A portál azt írta, hogy a "papíron már létező, adatokkal és számításokkal alátámasztott, tervezett intézkedéssel a kormány megvárná a június 9-i önkormányzati választásokat." A Belügyminisztérium reagált a HVG értesülésére, és határozottan kijelentették, hogy nem igaz. 

"Jogos felvetés, hogy az iskolai struktúrát kell-e alakítani vagy sem, de ez politikailag is érzékeny kérdéseket vet fel és számtalan más vonatkozása is van az ügynek" - mondta Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón azzal kapcsolatban, hogy januártól már a tanítók és tarthatnak órát 7-8. osztályban úgy, hogy ehhez a tanítóknak a szükséges műveltségi területi végzettséggel sem kell rendelkezniük.  A hvg360 ezután írta meg, hogy a miniszter által említett struktúraátalakítás az információk szerint napirenden van a kormánynál. 

A lap oktatásügyre rálátó kormányzati forrása szerint jellemzően leszakadó térségekben található, alacsony létszámú, kistelepülési iskolák sorának bezárására készülnek a kabinetben – de politikai okokból minderre csak az önkormányzati választások után kerülhet sor. Közölték azt is, hogy mintegy 60 olyan iskolát zárnának be, amelyekben 7 fős vagy annál is kisebb létszámú osztályok vannak.

A Telex az üggyel kapcsolatban kereste a Belügyminisztérium Kommunikációs Főosztályát, hogy erősítsék meg a lap értesüléseit. Samu Attila László, a Belügyminisztérium sajtófőnöke tömören azt válaszolta, hogy ez "fake news."

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés