Hirdetés

Megszűnt az OMSZ, majd pár perc múlva furcsa dolgok történtek a közösségi oldalán

Nap Híre portré Nap Híre

A Naphire.hu is beszámolt korábban róla, hogy mától megszűnt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint írtuk: 2024. január 1-jétől az Országos Meteorológiai Szolgálat feladatait a 100%-os állami tulajdonban lévő HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. veszi át.

Arról is írtunk, hogy a döntésről értekezletet tartottak az OMSZ vezerőinek, ahol a kormány államtitkári szinten képviseltette magát. 

Most eljött a nap: január 1-ével megszűnt az Országos Meteorológiai Szolgálat és vállalati struktúrában, HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. néven folytatja tovább. A tulajdonosi jogokat Lantos Csaba energiaügyi miniszter gyakorolja az új cég felett. Az időjárás-előrejelzések fejlesztése mellett a megújuló energiákra vonatkozó adatszolgáltatást is végeznek a jövőben. A kormány az átalakítást az energiaszuverenitás erősítésével is indokolta.

Az Economix szúrta ki, hogy az egykori meteorológiai szolgálat nevét már át is írták a HungaroMet közösségi oldalán nemsokkal azután, hogy éjfélt ütött az óra.  „Reméljük, hogy jól telt a szilveszter éjjel, és nem volt vészes az "elázás" – írják az idei év első előrejelzésében a Facebookon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés