Hirdetés

Ez lesz az Országos Meteorológiai Szolgálat sorsa? Itt a minisztérium közleménye

Nap Híre portré Nap Híre

Értekezletet tartottak az OMSZ vezetőinek, ahol az államtitkár is megszólalt.

Ahogy arról korábban a Naphire.hu is beszámolt, 2024. január 1-jétől az Országos Meteorológiai Szolgálat feladatait a 100%-os állami tulajdonban lévő HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. veszi át. A döntést az Energiaügyi Minisztérium jogszabálytervezetében jelentették be.

A meteorológiai szolgálat a jövőben olyan korszerű és versenyképes szervezetként működik majd, amely megfelel az állam, az energiaszektor, a közlekedés és az agrárium által támasztott elvárásoknak - mondta az Energiaügyi Minisztérium közleménye szerint a tárca közigazgatási államtitkára az OMSZ vezetőinek tartott hétfői értekezleten.

A szervezet megújulásának célja, hogy az időjárás előrejelzések fejlesztése mellett professzionálisan célzott szolgáltatásokkal, például az időjárásfüggő megújuló energiákra vonatkozó adatszolgáltatással segítse a zöld átállást, az energiahatékonyságot, az energiaszektort, az agráriumot, a közlekedésbiztonságot és a levegőtisztaságot - mondta Czepek Gábor, aki emlékeztetett, hogy a jelenlegi időszak egyik legnagyobb kihívása az ország energetikai rendszerének átalakítása és ezzel összefüggésben a klímaváltozással kapcsolatos jelenségek kezelése.

A közlemény szerint a magyar gazdaság jövője a zöldenergia, ezért a kormány energiapolitikájának középpontjában a környezetkímélő energiaforrások és annak tárolása áll, amely erősíti Magyarország energiaszuverenitását. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés