Hirdetés

Sokkoló diagnózist kapott sokak kedvenc színésznője, 10 hónap alatt négy műtéten esett át

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Olivia Munn amerikai színésznő egy friss Instagram-posztban elárulta, hogy tavaly mellrákot diagnosztizáltak nála, és az elmúlt 10 hónapban négy műtéten esett át.

A 43 éves sztár elmondta azt is, hogy a műtétei között volt egy dupla maszektómia is. Munn kiemelte, hogy a nála diagnosztizált rák "agresszív" és "gyorsan terjedő" volt, de szerencsére még "időben elkapták", így van esélye a gyógyulásra.

Hozzátette, hogy "túl akart lenni a legnehezebb részeken", mielőtt megosztja a sokkoló hírt a nyilvánossággal is - írja a BBC.

Munn bejelentése három nappal azután történt, hogy férjével, a komikus John Mulaneyvel részt vett az Oscar-gálán. A közös gyermekük, Malcom most két éves.

A színésznő, aki többek között olyan filmekben szerepelt, mint a Magic Mike, a Vasember 2. és az X-Men: Apokalipszis, elárulta a bejegyzésben, hogy a rákról azután szerzett tudomást, hogy 90 különböző rákgénre tesztelték, és elment egy mammográfia vizsgálatra is.

Bár ezek a tesztek negatívak voltak, Munn elmondta, hogy orvosa kiszámolta neki a "mellrák kockázatértékelési pontszámát" - ami később további vizsgálatokhoz vezetett, köztük egy biopsziához, amely kimutatta, hogy "mindkét mellében Luminal B daganat van".

"Szerencsés vagyok"

Hivatkozás másolása

A kórházban készült képek és videók mellett megosztotta azt is, hogy a nála diagnosztizált daganat nagyon agresszív és gyorsan terjedő. "Harminc nappal a biopszia után kettős maszektómián estem át. Az egyik nap még teljesen jól éreztem magam, a következőn pedig egy 10 órás műtét után egy kórházi ágyban ébredtem fel" - fogalmazott a színésznő.

"Szerencsés vagyok. Még időben elkaptuk, így vannak lehetőségeim"

- emelte ki Munn, aki megosztotta azt is, hogy a diagnózisa óta "csak kétszer sírt". A posztját azzal zárta, hogy köszönetet mondott a párjának, a családjának és barátainak, valamint az orvosoknak, a nővéreknek és a kórházi személyzetnek.

"Annyira hálás vagyok Johnnak azokért az éjszakákért, amelyeket azzal töltött, hogy utánanézett, mit jelent minden egyes műtét és gyógyszer, milyen mellékhatásokra és felépülésre számíthatok" - hangsúlyozta, hozzátéve, "hálás vagyok, amiért ott volt minden műtét előtt és ott volt akkor is, amikor felébredtem. Mindig elhelyezett mellettem egy bekeretezett fotót a kisfiunkról, Malcomról, hogy az legyen az első dolog, amit látok, amikor kinyitom a szememet".

"Köszönöm azoknak a barátoknak, akiknek már volt mellrákjuk, és azoknak, akik összekötöttek olyan barátokkal, akiknek már volt mellrákjuk, hogy a legbizonytalanabb és legnyomasztóbb pillanatokon keresztülvezessenek".

"Keményen harcol"

Hivatkozás másolása

Mulaney kommentálta a posztot, megköszönve Munnnak, hogy "olyan keményen küzdött, hogy itt legyen nekünk". "Malc és én imádunk téged" - tette hozzá.

A Breast Cancer Now brit jótékonysági szervezet szerint bár a mellrák ritkábban fordul elő fiatalabb nőknél, az Egyesült Királyságban körülbelül minden hetedik eset a 40-es éveikben járóknál fordul elő.

"Bárki az Egyesült Királyságban, aki aggódik a kockázat vagy a betegség családi előzményei miatt, beszélhet a háziorvosával, hogy megtudja, jogosult-e további vizsgálatra" - mondta Sally Kum, a jótékonysági szervezet ápolási igazgatóhelyettese.

"Az is döntő fontosságú, hogy a nők ismerjék a mellrák jeleit és tüneteit, valamint a rendszeres emlőellenőrzés fontosságát, mivel minél hamarabb diagnosztizálják a mellrákot, annál nagyobb az esélye a sikeres kezelésnek".

A mellrák jelei

Hivatkozás másolása
  • Új csomó vagy megvastagodott szöveti terület valamelyik mellben, amely korábban nem volt ott.
  • Az egyik vagy mindkét mell mérete vagy alakja megváltozik.
  • Folyadék távozása bármelyik mellbimbóból.
  • Dudor vagy duzzanat valamelyik hónaljban.
  • A bőr megjelenésének vagy tapintásának megváltozása, például ráncosodás vagy gödröcskék, kiütés vagy bőrpír.
  • Kiütés (például ekcéma), kérgesedés, pikkelyes vagy viszkető bőr, bőrpír a mellbimbón vagy annak környékén.
  • A mellbimbó megjelenésének megváltozása, például a mellbe való besüllyedése.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés