Hirdetés

Elképesztő dolog derült ki a letartóztatott óbudai polgármesterről

Nap Híre portré Nap Híre

A 24.hu információi szerint Kiss László személyesen biztosított székhelyhasználatot a házában egy cégnek, amelyben feleségén kívül egy olyan személy töltötte be az ügyvezető-tulajdonosi posztot, aki egy másik cégével többmilliós megbízásokat kapott az óbudai önkormányzattól azután, hogy a DK-s politikust polgármesternek válaszották. 

Mint az ismert, Óbuda vezetőjét, Kiss Lászlót még pénteken helyezték előzetes letartóztatásba a III. kerületi korrupciós ügy miatt. A polgármester ártalannak vallja magát, és abszurdnak a gyanúsítást. Az ügynek egyébként már 16 gyanúsítottja van.

Most a 24.hu arról ír, hogy Kiss László még a 2019-es megválasztása előtt, 2016-ban aláírt egy cégbírósági nyilatkozatot, amiben egy III. kerületi ingatlan tulajdonosaként székhelyhasználatot biztosított a Sight-Tech Hungary Kft.-nek, aminek Fischer László Pál volt az ügyvezető-tulajdonosa.

Fischer 2019-ben, pár héttel Kiss László megválasztása után alapított egy másik társaságot is, az RF Production Hungary Kft-t, amivel úgy kötött több millió forintért szerződéseket a Kiss László vezette óbudai önkormányzat, hogy közben a polgármester felesége üzlettársi viszonyban maradt annak tulajdonosával.

Az óbudai önkormányzat által az RF Production Hungary Kft.-vel kötött szerződéseket le is foglalta a korrupció gyanúja miatt nyomozást folytató Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). Erről az önkormányzat számolt be a saját honlapján, amikor minden egyes, az ügyészség által elkért iratot nyilvánosságra hoztak. Így derült ki, hogy 2019 és 2021 között többek közt szórólapbeszerzésre, grafikai feladatok ellátására, nyomdai kivitelezésre, muskátli-beszerzésre, és információs táblák gyártására is szerződtek a céggel - írja a lap.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés