Hirdetés

Jó hírt kaptak a nyugdíjasok: már nem kell sokat várni

Nap Híre portré Nap Híre

Kiderült, hogy mikorra várható júliusban a nyugdíj, és a családi pótlék kifizetésének időpontja is megvan már. 

Kiderült, hogy a július havi esedékes nyugdíjakat 2024. július 12-én, pénteken utalja a Magyar Államkincstár. Ha valaki bankszámlára kérte a nyugdíjátutalást, az már várhatóan aznap meg is érkezik. Aki postai úton kérte a nyugdíja kézbesítését az úgynevezett nyugdíjkifizetési naptárban, az abban rögzített konkrét kifizetési napon várhatja a postást a pénzzel - írja az alon.hu.

A következő családi pótlékot, gyermekgondozást segítő ellátást, gyermeknevelési támogatást, fogyatékossági támogatást, vakok személyi járadékát 2024. július 2-án, kedden, utalják. A banki jóváírás várható időpontja július 2., kedd lesz. A családi pótlék postai kifizetés esetén a fentebb jelzett dátumhoz képest 2-4 munkanappal később érkezik meg.

Egyre több nyugdíjas dolgozik

Hivatkozás másolása

A naphire.hu is beszámolt arról, hogy nehéz helyzetben vannak a nyugdíjasok, ugyanis sokan a létminimum alá szorulnak - vagyis kevesebb, mint 160 100 forintból kell megélniük havonta. Mindez azt eredményezte, hogy ma már négyszer annyian dolgoznak nyugdíj mellett, mint tíz éve.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés