Hirdetés

Nagyon rossz hírt kaptak a magyar nyugdíjasok, elmarad a várt emelés?

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A szakértő szerint egyáltalán nem biztos, hogy novemberben szükség lesz nyugdíjkorrekcióra.

Ahogy arról a Naphire.hu is beszámolt, a KSH adatai szerint júniusban a fogyasztói árak átlagosan 20,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Magyarország ezzel továbbra is az első az uniós tagországok között, vagyis nálunk a legnagyobb a pénzromlás mértéke. 

Az infláció borzasztó hatással van a magyar nyugdíjasok életére: a szakértő szerint ez a korosztály hatalmas bajban van már most is, és a novemberi nyugdíjkorrekciónak "nagyvonalúnak" kell lennie, ha nem akarunk társadalmi katasztrófát

Farkas András nyugdíjszakértő szerint nem kizárt, hogy novemberben elmarad a kiegészítő nyugdíjemelés. A friss inflációs adatok, valamint kormányzati nyilatkozatok fényében biztosan nem lesz évközi, nyári rendkívüli nyugdíjemelés, és egyáltalán nem biztos az sem, hogy novemberben szükség lesz nyugdíjkorrekcióra, hiszen az éves becsült inflációnak a január-augusztus közötti nyolc hónap tényadatai alapján szeptemberben a kormányzat által számítandó mértéke lehet, hogy nem lesz magasabb 15 százaléknál éves átlagban - írja a Portfolio.  

Ebben az esetben viszont az éves inflációt lefedte a januári nyugdíjemelés, így nem lesz pótlólagos emelés.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés