Hirdetés

Ha ez igaz, akkor nagyon nagy a baj Magyarországon az inflációval

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Újabb brutális számok kerültek nyilvánosságra, és sajnos továbbra sem állunk jól: az uniós tagországok közül hazánkban a legmagasabb az infláció.

Ahogy arról a Naphire.hu is beszámolt, a KSH adatai szerint júniusban a fogyasztói árak átlagosan 20,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Az elmúlt egy évben a háztartási energia és az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább. 

Arról is írtunk már, hogy az infláció milyen hatással van a magyar nyugdíjasok életére: a szakértő szerint ez a kororsztály hatalmas bajban van már most is, és a novemberi nyugdíjkorrekciónak "nagyvonalúnak" kell lennie, ha nem akarunk társadalmi katasztrófát. 

Az infláció életünk szinte minden területén megjelenik, elég bemennünk a boltba, máris látjuk az elszálló árakat - az édesszájúak például szomorúan szembesülhettek vele, mennyit drágult a polcokra visszatérő Pilóta keksz

Ez az első helyezés nem jelent jót

Hivatkozás másolása

Az Eurostat is kiadta az adatokat arról, mi a helyzet az inflációval az Európai Unióban. Sajnos rossz hírünk van: Magyarország a maga 20,1 százalékával továbbra is az első a tagországok között, vagyis nálunk a legnagyobb a pénzromlás mértéke - írja a Növekedés.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés