Hirdetés

Most derült ki valami Novák Katalinról, az Országgyűlés sajtóirodája közölte a hírt

Nap Híre portré Nap Híre

A volt köztársasági elnök lemondása után is fényűző körülmények között élhetne, de úgy tűnik, nem akar.

Már több mint egy hónapja annak, hogy a kegyelmi ügybe belebukott Novák Katalin lemondott köztársasági elnöki posztjáról. Lemondásával azonban az ügynek nincs vége, a pedofilmosdató K. Endre még mindig próbálkozik, a napokban hamis vallomásra akarta rávenni a bicskei gyermekotthon egyik molesztált áldozatát. Az is kiderült, hogy Balog Zoltán - aki az ügy folyományaként távozott a magyar reformátusok éléről - személyesen találkozott a férfival, mielőtt kegyelemre javasolta volna. 

Korábban már írtunk róla, hogy volt államfőként Novák Katalin az Országgyűlés Hivatalától igényelhet lakást, amihez kérés esetén egyfős személyzet is jár, emellé ingyenes egészségügyi ellátásra, háromfős titkárság fenntartására és szolgálati autóra is igényt tarthat.

Azonban úgy tűnik, nem szeretne élni a lehetőséggel, legalábbis a Telex kérdésére az Országgyűlés sajtóirodája azt közölte: eddig nem kért ilyesmit Novák Katalin.

Viszont ez még nem jelenti azt, hogy nem is fogja igénybe venni ezeket: a jogszbályok szerint ugyanis Novák Katalin bármikor dönthet úgy a jövőben, hogy kéri a szolgáltatásokat - a költségeket az adófizetők állják majd. Egyébként személyzetet például akkor is kérhet a volt államfő, ha a saját tulajdonú lakásába költözik. A Telex emlékeztet, Áder János egy 720 négyzetméteres svábhegyi villát kapott a távozása után, amit kb. 1 milliárd forintért újítottak fel. A plágiumügye miatt lemondott Schmitt Pál viszont nem élt a lehetőséggel, nem igényelt állami rezidenciát.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés