Hirdetés

Novák Katalin komoly döntést hozott, nézzék, kiket nevezett ki

Nap Híre portré Nap Híre

A kinevezések szóló határozat a Magyar Közlöny péntek este megjelent számában jelentek meg.

Ahogy arról korábban már a Nap Híre is beszámolt, hogy Novák Katalin előléptette a Magyar Honvédség vezérkari főnökét, Böröndi Gábort, aki az eddigi altábornagyból vezérezredes lett. A hadsereg körében azonban további két előléptetést is jóváhagyott a köztársasági elnök:

  • Somogyi Zoltán eddigi dandártábornokot vezérőrnagyi;
  • Szücs József ezredest pedig dandártábornoki rendfokozatba emelte.

Emellett kiderült, hogy előléptetés történt a rendőrségnél és a katasztrófavédelemnél is: Novák Katalin Terjék Gábor rendőr ezredest rendőr dandártábornok rendfokozatba, míg 

Egy-egy kinevezés, illetve előléptetés történt a rendőrségnél és a tűzoltóságnál is: Terjék Gábor rendőr ezredest rendőr dandártábornok rendfokozatba és Varga Béla tűzoltó ezredest tűzoltó dandártábornok rendfokozatba emelte.

Sőt, új rektorokat is kinevezett az államfő: a Milton Friedman Egyetemen Kutrovichné dr. Schottner Krisztina egyetemi augusztus elsejétől 2028. július 31-ig, míg a Neumann János Egyetemen Fülöp Tamás Ferenc főiskolai tanárt szintén augusztus elsejétől 2027. július 31-ig bízta meg a rektori teendők ellátásával a köztársasági elnök - írja a Mfor.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés