Hirdetés

Belebukhat Novák Katalin a pedofilmosdató megmentésébe?

Nap Híre portré Nap Híre

Az ellenzéki politikus Novák Katalin köztársasági elnök azonnali lemondását követelik.

Az ellenzék rendkívüli parlamenti ülést hívott össze hétfő kora délutánra többek között Svédország NATO-csatlakozásának ratifikációja miatt. Csakhogy, mint arról a Nap Híre is beszámolt, a fideszes és a KDNP-s képviselők nem jelentek meg a szavazáson.

A sikertelen szavazás után az ellenzéki felszólalások során szóba került Novák Katalin köztársasági elnök egyik kegyelmi döntése is, ami kapcsán a múlt héten hatalmas botrány tört ki. Az ellenzéki pártok képviselői lemondásra szólították fel a köztársasági elnököt.

A Blikk kiemelte, hogy a hétfői rendkívüli parlamenti ülés előtt a Momentum frakciója a fideszes padsorokra tette a pénteki tüntetésre szóló meghívókat.

A DK politikusa, Vadai Ágnes a parlament előtt bejelentette, hogy megfosztási eljárást kezdeményez a pártja Novák Katalinnal szemben a bicskei pedofil-ügyben alkalmazott és jogi aggályokat felvető kegyelmi döntés kapcsán.

"Undorodom a Fidesznek kedves pedofiltól, undorodom attól, aki kegyelmet ad, és undorodom attól, aki pedofilsimogató cikket ír"

- hangsúlyozta Vadai. Később felszólalt Tordai Bence, a Párbeszéd-Zöldek frakcióvezetője is, aki szerint a fideszes "pedofillobbi" és "pedofilmaffia" szálai elértek a Sándor-palotába is. Hozzátette, szégyen és gyalázat, ami történt és ezért Novák Katalinnak le kell mondania.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés