Hirdetés

Gyakorlatilag beutazta a világot Balog Zoltán és Novák Katalin - ez lehet a kegyelmi botrány hátterében?

Nap Híre portré Nap Híre

Balog Zoltán miniszterként 36-szor utazott külföldre Novák Katalin társaságában.

A Válaszonline nemrég egy elemzést tett közzé Balog Zoltán és Novák Katalin hosszú éveket átívelő közös időszakának hivatalos útjairól, és ezeken keresztül mutatta be, hogy mi vezethetett az elmúlt évek legnagyobb közéleti botrányához, azaz a februárban kirobbant kegyelmi ügyhöz.

Kiemelték, hogy először Hadházy Ákos figyelt fel arra, hogy Balog Zoltán püspök az államfői küldöttség tagjaként Novák Katalint elkísérte egy 16 napos ausztráliai és pápaui útra. Hadházynak sikerült még azzal is fokoznia a hangulatot, hogy megjegyezte, "az elnök asszony férjét nem látom a képeken, ő biztosan a gyerekekre vigyáz […], Balog püspök amúgy nem először ugrik be a helyére".

Mint írták, annyi biztos, hogy Novák Katalin államfő már 2022-ben is elvitte hivatalos útjaira a tanácsadójaként is funkcionáló református egyházi vezetőt: először négy napra Erdélybe, majd hat napra Kanadába.

Azt is megjegyezték az elemzésben, hogy hatalmas bizalom kellett a két politikus között ahhoz, hogy Balog indítványára Novák pápalátogatás ürügyén kegyelmet adjon K. Endrének, a bicskei gyerekotthon egykori helyettes vezetőjének, aki a pedofil igazgató ellen tett vallomásuk visszavonására kényszerítette az intézmény lakóit. 

Balog Zoltán hatéves minisztersége idején 131 hivatalos külföldi úton vett részt, és összesen 410 napot, azaz egy esztendőnél hosszabb töltött távol hivatalától.

A 131 utazás közel 30 százalékánál (36 esetben) jelen volt Novák Katalin is.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés