Hirdetés

Rendkívüli: ismeretlen fegyveresek törtek az emberek életére, többüket is elrabolták

Nap Híre portré Nap Híre

Körülbelül hatvan embert raboltak el ismeretlen fegyveresek az északnyugat-nigériai Kaduna államban, alig néhány nappal azt követően, hogy ugyanebből a térségből több mint 250 diákot is elhurcoltak.

Helyi hivatalos források úgy tudják, 32 nőt és 29 férfit raboltak el az állam Kajura nevű körzetéből, az ENSZ egyik helyi tisztségviselője pedig megerősítette az elhurcoltak számát.

Abubakar Buda helyi tanácsos a Channels TV nigériai televíziócsatornának azt mondta, a fegyveresek házról házra jártak és lövöldözésről is érkeztek jelentések.

Március 7-én, szintén Kaduna államban, több mint 250 diákot hurcoltak el ismeretlenek, mintegy 150 kilométerre a keddi emberrablás helyszínétől.

Nigéria északnyugati régiójában az utóbbi években jelentősen megugrott a váltságdíj reményében elkövetett emberrablások száma. A fegyveres bűnözők, dzsihadisták és az etnikai alapon szerveződő egyéb fegyveres csoportok miatt a közbiztonság az ország észak északkeleti és középső részében is rossz - írja az MTI.

A tavaly májusban hatalomra került elnök, Bola Ahmed Tinubu beiktatását követően hadat üzent ugyan a közbiztonságot súlyosan fenyegető fegyveres bűnözőknek, dzsihadistáknak és az etnikai alapon szerveződő egyéb fegyveres csoportoknak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés