Hirdetés

Tényleg átok ülhet a Kennedy családon: újabb megcsalási botrány robbanhatott ki

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A New York Magazine politikai tudósítóját, Olivia Nuzzit szabadságra küldte a vezetőség, miután "személyes kapcsolatba" került "egy korábbi, a 2024-es amerikai elnökválasztási kampány szempontjából releváns személlyel, miközben a kampányról tudósított" - jelentette be a kiadvány csütörtök este. Ez az illető állítólag ifjabb Robert F. Kennedy, Oliver Darcy riporter Status című hírlevele szerint. Darcy beszámolója szerint Nuzzi kapcsolata a volt harmadik párti elnökjelölttel csak azután kezdődött, hogy 2023 novemberében egy profilt készített róla.

"Nemrégiben washingtoni tudósítónk, Olivia Nuzzi elismerte a magazin szerkesztőségének, hogy a kampányról szóló tudósításai során személyes kapcsolatot létesített egy korábbi, a 2024-es kampány szempontjából releváns személlyel, ami sérti a magazin összeférhetetlenségre és nyilvánosságra hozatalra vonatkozó előírásait"

- áll a New York Magazine közleményében, amit a Variety idézett. "Ha a magazin tudott volna erről a kapcsolatról, nem folytatta volna az elnökválasztási kampányról való tudósítást. A közzétett munkáinak belső felülvizsgálata nem talált sem pontatlanságot, sem elfogultságra utaló jelet. Jelenleg szabadságon van Nuzzi, a magazin pedig egy alaposabb, harmadik fél által végzett vizsgálatot folytat le. Sajnáljuk, hogy ezzel megsértettük olvasóink bizalmát" - írták.

Nuzzi nyilatkozatát a CNN riportere, Brian Stelter szerezte meg. Ebben ez áll, hogy "az év elején a köztem és egy korábbi riportalanyom között zajló kommunikáció jellege személyessé vált. Ez idő alatt nem tudósítottam közvetlenül erről a személyről, és nem használtam fel forrásként". A nyilatkozat azt is állítja, hogy a kapcsolat "soha nem volt fizikai", de "a konfliktus látszatának elkerülése érdekében nyilvánosságra kellett volna hoznia".

"Mélységesen sajnálom, hogy ezt nem tettem meg azonnal, és bocsánatot kérek azoktól, akiknek csalódást okoztam, különösen a New York-i kollégáimtól" - zárul Nuzzi nyilatkozata.

Kennedy - aki augusztus végén felfüggesztette elnökválasztási kampányát, majd Donald Trump republikánus jelöltet a támogatásáról biztosította - 2014 óta Cheryl Hines színésznő férje. A "Curb Your Enthusiasm" sztárja aktívan részt vett Kennedy elnöki kampányában.

Nuzzi és a Politico vezető washingtoni tudósítója, Ryan Lizza 2023 szeptemberében jelentették be eljegyzésüket.

Darcy beszámolója szerint Kennedy "dicsekszik" a Nuzzival való kapcsolatával. A Darcyhoz a cikk első megjelenése után eljuttatott nyilatkozatában azonban Kennedy képviselője azt írta, hogy "Kennedy életében csak egyszer találkozott Olivia Nuzzival egy általa kért interjú miatt, amelyből egy slágercikk született".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés