Hirdetés

Kijöttek a brutális számok: Ezeket a sorozatokat néztük a legtöbbet Netflixen

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A Netflix először tette közzé a katalógusának 99 százalékára vonatkozó nézettségi adatokat.

Brutális adatokat közölt szerdán a Netflix, ugyanis a cég összegzéséből kiderült, hogy a felhasználók világszerte 812 órán keresztül nézték az "Éjjeli ügynök" című sorozatot, ezzel a politikai thriller lett az idei év első felében a platform legnézettebb sorozata.

A streaming-óriást korábban többször is kritika érte azért, mert nem átlátható, hogyan teljesítenek a tartalmak a platformján. A kritika például központi szerepet játszott az idei hollywoodi sztrájkokban is, amelyek több hónapra megbénították a film- és televíziós ipart. A színészek többek között magasabb jogdíjat követeltek a streaming-oldalakon jól teljesítő műsoraikért - írja a BBC.

Legnézettebb sorozatok listája:

  • Éjjeli ügynök - 812 millió óra
  • Ginny & Georgia - 665,1 millió óra
  • Dicsőség - 622,8 millió óra
  • Wednesday - 507,7 millió óra
  • Queen Charlotte: A Bridgerton Story - 503 millió óra

Ted Sarandos, a Netflix társ-vezérigazgatója egy sajtótájékoztatón a héten elismerte, hogy a műsorok népszerűségére vonatkozó átláthatóság hiánya vezetett a bizalmatlansághoz az alkotói közösségben. Hozzátette, a Netflix az üzlet indulása óta titokban tartja ezeket a nézettségi adatokat, mégpedig azért, hogy nehogy fontos információkat adjon ki a potenciális vetélytársaknak.

Ez nagy előrelépés a Netflix és az iparágunk számára

- írta a vállalat egy blogbejegyzésben. "Úgy véljük, hogy a jelentésben szereplő nézettségi információk mélyebb betekintést nyújtanak az alkotóknak és az iparágnak".

A hollywoodi kreatív közösség a Nielsen nézettségi adatszolgáltató cég - évente közzétett - nézettségi adataira támaszkodik a hagyományos televíziós és kábeltelevíziós műsorok esetében. A What We Watched jelentés 18 000 címet rangsorol a 2023 január és június között megtekintett órák száma alapján. A vállalat közölte, hogy a jelentést ezentúl félévente fogja kiadni.

A közel 100 milliárd órányi nézettséget lefedő listán olyan műsorok is előkelő helyet kaptak, mint a Ginny és Georgia, a Szívek szállodája, a Seinfeld, a Jóbarátok és a The Office.

A Jennifer Lopez főszereplésével készült Anya volt a legnézettebb film, amelyet több mint 249 millió órán át néztek. A nem angol nyelvű tartalmak az összes megtekintés mintegy harmadát generálták, és a Netflix szerint az adatok azt is mutatják, hogy a régebbi filmek és sorozatok iránt még mindig van kereslet.

Vannak rendkívül sikeres filmjeink és tévéműsoraink alacsonyabb és magasabb megtekintési óraszámmal egyaránt. Minden azon múlik, hogy egy film vagy tévéműsor lázba hozta-e a közönségét

- közölte a vállalat. A Netflix világszerte közel 250 millió előfizetőjével a világ legnagyobb streamingszolgáltatása.

A vállalat 2021 óta egyébként hetente közzéteszi a Top 10-es listáját, amelyben a legnézettebb filmeket és tévéműsorokat sorakoztatják fel. A cég közölte, az idén megjelent filmek és sorozatok több mint fele szerepelt a heti Top 10-es listákon.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés