Hirdetés

Jól meg kell gondolniuk a hollywoodi sztároknak, minek vagy kinek öltöznek be idén halloweenkor

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Bár biztosan népszerű lett volna Barbie-nak vagy Wednesday Addams-nek öltözni, ez most nem biztos, hogy jó ötlet.

Arról már mi is beszámoltunk, hogy a forgatókönyvírók (WGA) és a színészek (Sag-Aftra) szakszervezete sztrájkot hirdetett. Annak kezdete óta a legtöbb produkció gyártását leállították, mivel a két fél (a szakszervezetek és a stúdiók) nem tudott megegyezni a követelésekről, többek között a fizetésemelésről, a streaming-bevételekből való részesedésről és a színészek képének és hangjának mesterséges intelligencia általi lemásolása elleni védelemről.

A hírességek minden halloweenkor előszeretettel bújnak valamilyen jelmezbe, amelyek gyakran a sikeres tévéműsorok és filmek alapján készültek. Idén azonban a dolgok egy kicsit másképp fognak kinézni, miután a színészeket figyelmeztették, hogy a nagy sorozatok és filmek szereplőinek való beöltözés megszegi a folyamatban lévő hollywoodi sztrájk szabályait - írja a BBC

Így például a Barbie, Wednesday Addams és egyéb, mostanában népszerű karakterek megjelenése alapján készült jelmezek tilosak. A sztrájkolók szakszervezete szerint ugyanis az ilyen jelmezek viselése éppen azokat a tartalmakat népszerűsítené, amelyeket azok a stúdiók készítettek, amelyekkel a színészek vitában állnak.

"Válasszatok olyan jelmezeket, amelyeket általános karakterek és figurák (szellem, zombi, pók stb.) ihlettek" - tanácsolta tagjainak a Sag-Aftra.

Az is opció, hogy a színészek olyan szereplőknek öltözzenek be, amelyek nem tartoznak a sztrájkszabályok hatálya alá, ilyenek például az animációs tévéműsorok karakterei - tette hozzá a szakszervezet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés