Hirdetés

Megint brutális változás jön a Netflixnél: ennek nem fognak örülni a magyarok

Garai Kitti portré Garai Kitti

Azzal kísérletezik a Netfix, hogy kivezetik a legolcsóbb, Basic csomagot.

A Netflix az elmúlt időszakban több lépést tett arra, hogy még több bevételt szerezzen: ennek érdekében többé már nem lehet ingyen megosztani a jelszavunkat másokkal, de bevezettek egy reklámokkal támogatott előfizetési szintet is, ami egyelőre még nem elérhető Magyarországon. Most pedig azzal kísérleteznek Kanadában, hogy kivezetik a legolcsóbb csomagot - írja a hvg.hu.

A hazánkban "Alap" néven futó előfizetés jeleneg havi 2490 forintba kerül, egy eszközön lehet vele streamelni, azon is csak SD felbontásban. Nincsenek azonban reklámok.

Kanadában azonban már az új felhasználók nem tudnak előfizetni erre, és azok sem, akik csomagot váltanának. Ehelyett a hirdetéseket tartalmazó hirdetéseket tartalmazó csomagot ajánlja a Netflix, vagy egy drágább, de reklámmentes előfizetést.

A változásokat múlt héten kezdték észlelni a kanadai felhasználók. Azok, akik jelenleg a Basic csomagot használják, és nem szakítják meg az előfizetésüket, egyelőre tovább használhatják azt.

Bár most csak Kanadában kezdték meg a Basic kivezetését, a Netflix sokszor tesztel egy-egy változtatást csak bizonyos régiókban, hogy tapasztalatokat gyűjtsenek. Így nem kizárt, hogy hamarosan mindenhol megszűnhet a legolcsóbb csomag.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés