Hirdetés

Németországba igazolt a magyar válogatott csatára

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Friss foci hír. A német labdarúgó másodosztályban szereplő Hamburger SV csapata szerződtette Németh Andrást, a magyar válogatott húszéves csatárát.

A német klub a honlapján közölte, hogy a belga Genk együttesétől érkező csatár 2026 nyaráig szóló szerződést írt alá.  "András egy modern középcsatár, aki nemcsak a támadások befejezésénél kiváló, hanem a játékintelligenciáját tekintve is az" - méltatta az új szerzeményt Jonas Boldt, a második, azaz feljutást érő helyen álló HSV sportigazgatója.

 "Tetszik a HSV játékstílusa, a domináns támadófutball. Ez és a vezetőedzővel folytatott beszélgetések teljesen meggyőztek" 

- idézte a honlap Németh Andrást, aki 20-as számú mezt viseli majd az együttesben. 

A 2002 novemberében, Fokvárosban született támadó a Vasasban nevelkedett, majd Belgiumba igazolt, a belga élvonalban éllovas Genkben 2022-ben 21 tétmeccsen lépett pályára, ezeken három gólt szerzett és két gólpasszt adott. Éveken át volt korosztályos válogatottak alapembere, majd tavaly novemberben a felnőtteknél is bemutatkozott és gólt is szerzett a Luxemburg elleni 2-2-re végződött barátságos találkozón.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés