Hirdetés

Nemes bosszú: Mindenki belerúgott, ezért kick-boksz bajnok lett Melinda

Morvay Péter portré Morvay Péter

Zsiga Melinda többszörös hátrányból lett diplomás edző, világbajnoki bronzérmes.

„Szerencsés vagyok, hogy nem úgy végeztem, mint az állami gondozottak kilencven százaléka”.

Amikor Melinda megszületett, édesanyja lemondott róla és a kórházban hagyta. Ezt követően több nevelőszülőnél és családnál is megfordult, előbbiek anyjához hasonlóan szintén lemondtak róla. 

Aztán történt egy kisebb csoda, 

amikor is egy harmadik családhoz, Csoszóékhoz került, akik szerették, törődtek vele, taníttatták, sportra járatták, ellátták annyi iránymutatással, hogy boldogulni tudjon az életében. 

Melinda mindig is tudta, hogy sportoló szeretne lenni. A gyerekkori visszautasítások, traumák feldolgozásában rendkívül nagy segítséget adott számára a sport és a boksz.

Zsiga Melinda a Heteknek elmondta, örül annak, hogy a média felkapta a történetét, mert így rengeteg embert motiválhat, inspirálhat lelkileg és testileg is, hogy kedvet kapjanak a mozgásra, eljárjanak edzésekre. 

„Sokan lehet, hogy nem is tudják, de állami gondozásban nőttem fel, három családnál is megfordultam gyerekkoromban. Ebből az élethelyzetből kitörni, illetve azt elérni, ahol most tartok, hogy embereket motiválhatok, valójában ez a fantasztikus. 

Rendkívüli érzés, ha csak belegondolok is, hogy 

állami gondozottként kezdtem, azóta két világbajnoki bronzéremmel lehettem gazdagabb” 

– mondta a sportoló, aki hozzátette: „Nagyon erősen dolgozott bennem az a tény, hogy gyerekkoromban nem kellettem senkinek sem. 

Melinda nem fogadta el, hogy esélyt sem akarnak neki az életben
Melinda nem fogadta el, hogy esélyt sem akarnak neki az életben Facebook / Melinda Zsiga

Ezt úgy éltem meg, hogy fölösleges voltam mindenki számára, és szerettem volna bebizonyítani – már gyerekként is –, hogy igenis jó vagyok valamire, hogy kelljek az embereknek, hogy szükségük legyen rám. 

Ez volt az én erős mentsváram.

Kitartásával és tehetségével sikeres felvételt nyert az ELTE Tanítóképzőjére, ezt követően az edzői karrier, a kick-box meccsek sem voltak már távoli célok.

„Tisztában vagyok azzal, hogy vannak nálam sokkal jobb sportolók, akik sokkal nagyobb eredményeket érnek el, de őket meg is becsülik" – mondta Melinda, aki egyáltalán nem tartja magát celebnek és nem is szeretne az lenni.

„Ezért nem jelenek meg mindenhol, és nem vállalok el mindent, 

át szoktam gondolni, hogy mikor, hol, miben szerepeljek, mit vállaljak el és mit nem.” – mondta a sportoló.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés