Nem várt fordulat: Berlin kitiltotta a Tesla autóit

  • Nagyvilág
 portré

Az elektromos autók állítólag "biztonsági fenyegetést jelentenek”. Szerdán kitiltották őket. Csütörtökön meg már visszakoztak.

A németek féltik a berlini és német rendőrség területeit és ingatlanait a járművekbe szerelt kameráktól. Egy jelentés szerint a rendőrség kiderítette, hogy "a Tesla összes járműmodellje folyamatosan eseményfüggetlen videófelvételeket készít a teljes járműkörnyezetről, és ezeket exportálja". A felvételeket hollandiai szervereken tárolják.

A berlini Tagsesspiegel szerint a rendőrség aggódik, hogy "a Tesla kamerái rögzítik az olyan biztonsági területeket, mint például a lőszerraktárak, az álcázott civil autókat, valamint a polgári rendőrség és a különleges erők területeit".

Elvileg parkolási tilalmakat és útvonalkorlátozásokat fognak inkább bevezetni, de erről még nem született döntés. A hatóság jelenleg keresi a lehetőségeket a modern járművek figyelőrendszereinek kezelésére, és területi korlátozására.

A korlátozás nem egyedi, Kína több területéről is kitiltotta a Tesla autóit - hasonló okokból.

Cimkék:
  • Tesla
  • adatvédelem
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet