Hirdetés

Akár négy évet is kaphat a világbajnok női focistát akarata ellenére megcsókoló szövetségi elnök

Nap Híre portré Nap Híre

Hermoso spanyol világbajnok sztár kedden egy bíró előtt tanúskodott arról, hogy a bukott volt spanyol futballfőnök, Luis Rubiales megcsókolta őt a női világbajnoki trófea átadásakor.

A 33 éves nő nem sokkal 10 óra előtt érkezett meg az Audiencia Nacionalba, Spanyolország legfőbb büntetőbíróságára, hosszú, szürke felöltőben – írja az AFP. Mosolyogva üdvözölte a sajtót a madridi bíróság épülete előtt, anélkül, hogy bármilyen megjegyzést tett volna, mielőtt bement volna, hogy tanúskodjon Francisco de Jorge bíró előtt, aki szexuális erőszak és kényszerítés vádjával vizsgálódik Rubiales ellen.

A Spanyol Labdarúgó Szövetség akkori vezetője, aki végül lemondásra kényszerült az ügy miatt, kitartott amellett, hogy a Hermoso ajkára adott csók, miután Spanyolország augusztus 20-án megnyerte a világbajnokságot, "konszenzusos puszi" volt.

Szexuális támadásnak minősül a nem konszenzusos csók

Hivatkozás másolása

Hermoso világossá tette, hogy a csók nem volt közös megegyezéses, és szeptemberben pert indított. Rubiales ellen jelenleg távoltartási végzés van érvényben, amely megtiltja, hogy a férfi 200 méteren belül tartózkodjon a nő közelében.

A spanyol jog szerint a nem konszenzusos csók szexuális támadásnak minősülhet, amely büntetőjogi kategória a szexuális erőszak minden fajtáját csoportosítja, és az ilyen csókért kiszabható büntetés a pénzbírságtól a négy év börtönig terjedhet.

A 46 éves Rubialest "kényszerítéssel" is vádolják, mert állítólag nyomást gyakorolt Hermosóra, hogy mossa tisztára a világszerte élőben közvetített tettét. A csók széleskörű felháborodást váltott ki, és a FIFA felfüggesztette Rubialest, miután a spanyol szövetség erre nem volt hajlandó, ő maga pedig nem távozott.

Nyomásgyakorlás?

Hivatkozás másolása

Szeptember 15-én jelent meg a bíróságon, októberben pedig a bíró három másik személyt is kihallgatott a vádak alapján, akik szintén nyomást gyakoroltak Hermosóra: Jorge Vilda korábbi női edzőt, Albert Luque férfi csapatigazgatót és Ruben Riverát, az RFEF marketingfőnökét.

A bíróságon számos más tanú is vallott a Hermosóra gyakorolt nyomásgyakorlásról, köztük a kétszeres Ballon d'Or-győztes Alexia Putellas két másik spanyol csapattársával együtt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés