Hirdetés

Most érkezett: felfüggesztette a FIFA Rubialest a csók miatt

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) 90 napra ideiglenesen felfüggesztette Luis Rubialest, a spanyol labdarúgó-vezetőt a világbajnokságon a Jennifer Hermosónak adott csókja miatt.

A 46 éves Luis Rubiales nem volt hajlandó lemondani posztjáról annak ellenére, hogy a spanyol kormány és a futball közösség egyre nagyobb nyomást gyakorolt rá - írja a Sky News.

A férfi azzal kavart nagy botrányt, hogy megradagta Jennifer Hermoso játékost és szájon csókolta őt az éremátadón, miután Spanyolország a női foci-vb-n 1-0-s győzelmet aratott Anglia ellen múlt vasárnap Sydneyben.

A FIFA most szombaton bejelentette, hogy felfüggesztette Rubialest "minden labdarúgással kapcsolatos nemzeti és nemzetközi tevékenységtől".

"Ez a felfüggesztés, amely mától lép hatályba, kezdetben 90 napos időtartamra szól", a fegyelmi eljárásig. A FIFA döntése egyre fokozódó viták közepette született.

Hermoso és csapattársai egy nyilatkozatot írtak alá, amiben megfogalmazták, hogy addig nem lépnek pályára, amíg Rubiales a posztján van.

Ez az ügy lehet egyébként a spanyol “me too” - mozgalom jelképe.

A nemek közötti egyenlőség kérdése az utóbbi években kiemelt témává vált Spanyolországban: nők tízezrei vesznek részt a szexuális visszaélés és erőszak ellen tiltakozó utcai felvonulásokon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés