Hirdetés

“Lehetetlennek tartottam, hogy összejöjjön” - Először járt magyar tévéstáb a NASA központjában

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Első magyar tévéstábként jutott be a NASA központjába a a Heti Napló Sváby Andrással csapata. A Junior Prima díjas Berecz Péter a Naphire.hu-nak azt is elárulta, hogy választották ki őket a megtisztelő feladatra, és azt is, mi mindent hozott magával az ATV nézőinek.

“A Heti Napló stábja bejutott a NASA-ba!” - büszkélkedett néhány napja a közösségi oldalán Berecz Peti, azóta pedig már az is kiderült, nem akármilyen felvételekkel és interjúkkal tért haza a világűr földi kapujából, Houstonból. Az ATV riportere a Naphire.hu-nak most azt is elárulta, egy lehetetlennek tűnt küldetés vált valósággá. “Több mint fél éve kezdtem el szervezni az utazást, az elején lehetetlennek gondoltam, hogy összejöjjön” – kezdte a fiatal újságíró, akinek a sokadik levelére érkezett csak válasz, majd az elmúlt hónapokban nem csak őt, gyakorlatilag a környezetét is átvilágították, mielőtt zöld kártyát kapott.

“Meg kellett mutatni, ki vagy, mi mindent csináltál eddig, megnézik a közösségi oldalaidat, kikérdezik azokat a referencia-személyeket, akiket megadsz, valósággal átvilágítanak az utolsó hajszálig. És íme, egy magyar stábban is meglátják a lehetőséget, a Heti Napló az első, aki forgathatott a NASA-ban” - mesélte lapunknak az ATV riportere. Bőven lesz mit mutatnia vasárnap este a csatorna nézőinek. “Amikor az ember belép abba a terembe, ahonnan a Holdra szállást irányították, akkor tényleg kirázza a hideg. Óriási megtiszteltetés volt az is, hogy az otthonában fogadott az űrhajózás élő legendája is” - tette hozzá.

Bizony, nem tévedés: a 90 éves Gene Kranz volt az első, aki embert juttatott a Holdra, és ő volt az is, aki megmentette az Apollo 13 legénységét. “Személye máig visszatérő karakter hollywoodi filmekben, ma már csak ritkán nyilatkozik, de velünk kivételt tett” - mondta a Naphire.hu-nak Berecz Peti, aki megnézhette azt is, honnan és hogyan vezénylik ma a Nemzetközi Űrállomás küldetéseit. A riporter egy operatőr kíséretében látogatott a NASA-ba, és minden másodpercük pontosan le volt szervezve. És bár majdnem megszakadtak, annyi csomagjuk volt, akadt segítségük is.

“Volt, amikor a NASA-alkalmazottak önként és dalolva cipelték a csomagjainkat. Majd büszkén mutattak be minket mindenkinek, hogy: “ők a magyar tévéstáb, aki forgatni jött”” - emlékezett a Napló riportere, akinek az exluzív NASA-moziját vasárnap este láthatják az ATV Heti Napló Sváby Andrással nézői a Híradó után.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés