Hirdetés

Nagyon kiakadt a királyi könyv szerzője: szerinte megtévesztik az olvasókat

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A királyi családról szóló, hamarosan megjelenő könyv szerzője azt kéri mindenkitől, hogy várják meg a könyv megjelenését, mondván, hogy a médiában megjelent beszámolók sokszor "rossz fordításokat és kontextus nélküli részleteket" tartalmaznak, ami félrevezető lehet.

Omid Scobie királyi kommentátor Végjáték (Endgame) című könyve - amely a királyi házon belüli "túlélésért folytatott harcot" írja le - kedden jelenik meg. A könyvből már többször is közöltek részleteket az amerikai és a francia médiában. Scobie szerint azonban nem minden, a sajtóban megjelent részlet pontos - írja a BBC. 

"Akár szeretik a művemet, akár utálják, csak annyit kérek, hogy ha a Végjáték állítólagos tartalmáról szóló tudósításokat olvasnak, olvassák el magát a könyvet is"

- írta Scobie, a Yahoo! News hírportál brit királyi családdal foglalkozó korábbi szerkesztője az X-en, a korábbi Twitteren.

Az író csalódottságának adott hangot a francia médiabeszámolók miatt, amelyek miatt szerinte az olvasók "azt hihetik, hogy az anyag - amelynek nagy része a fordítás miatt szinte felismerhetetlen az eredeti angol nyelvű kéziratból - így jelenik meg a könyvben".

Meghan is beszáll?

Hivatkozás másolása

A királyi család továbbra is remek inspirációt nyújt az írók, könyvszerkesztők és televíziós személyiségek számára. Harry herceg saját memoárja, a Spare a januári megjelenése után is megőrizte helyét az Amazon 2023-as év legkelendőbb könyveinek listájának élén. Ez a siker a médiában olyan találgatásokra adott okot, amelyek szerint Meghan is kiadná saját, húsbavágóan őszinte memoárjait, de a párhoz közel álló források szerint a pletykáknak nincs alapja.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés