Hirdetés

Rossz hír az autósoknak, brutális változás jön ebben a nagyvárosban

Garai Kitti portré Garai Kitti

Jövő év elejétől 30 km/h-s sebességlimitet vezetnének be Milánóba, ám sokan úgy vélik, ezt teljesen lehetetlen betartani.

Csökkenteni akarják az általános sebsséghatárt Milánóban. A városi tanács által beterjesztett javaslat szerint azért van erre szükség, hogy megóvják a gyalogosok életét, ugyanis mint kifejtették, egy ötvennel haladó autó és egy gyalogos ütközése szinte mindig halálos, ezzel szemben a 30 km/h-s korlátozás szinte soha. Emellett pedig az alacsonyabb sebesség kevésbé terheli a környezetet, és csökkenti a szálló por arányát. 

A brutális sebességkorlátozást az egész városban bevezetnék, csupán néhány kiválasztott főútvonalon maradna meg az 50 km/h-s megengedett legnagyobb sebesség - számolt be a HVG.

A lap azt írta, a forgalomlassítás nem lenne példa nélküli, hasonlót vezettek be Párizsban is, de Brüsszelben, Bilbaóban és Helsinkiben is 30 km/h az általános ssebességhatár. Olaszországban is elkezdődött már ez a folyamat, például Bolognában már most is csak harminccal mehetnek az autósok az utakon.

Az ellenzőfelháboro dtak a javaslaton, mint mondták, a 30-as zóna már ma is egy bohózat, teljesen lehetetlen betartani, nemhogy az egész városra kiterjeszteni. Ráadásul úgy vélik, hogy a forgalom lassítása és az ezzel járó nagyobb dugók nagyobb környezetszennyezést okoznak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés