Hirdetés

Újabb csapás az autósoknak: péntektől ismét drágább lesz a tankolás

Garai Kitti portré Garai Kitti

Még meg sem szokhattuk a magasabb árakat, máris itt az újabb üzemanyagár-emelkedés.

A holtankoljak.net adatai szerint péntektől újabb áremelés jön, ami most csak a benzin árát érinti. Bruttó 6 forinttal emelkedik a nagykereskedelmi ár a hét második felében, ami várhatón a benzinkúti árakban is meg fog jelenni.

Az átlagárak pedig az alábbiak szerint alakulhatnak:

Hivatkozás másolása
  • 95-ös benzin: 658 Ft/liter
  • Gázolaj: 720 Ft/liter

Még nincs vége: tovább drágulhatnak az üzemanyagok

Hivatkozás másolása

Ahogy arról korábban a Naphíre beszámolt, az olaj világpiaci ára mostanra már az egy évvel ezelőtti szintre csökkent, ám az itthoni árakon ez nem érzékelhető, melynek egyik oka az, hogy a forint 15 százalékkal gyengébb a dollárhoz képest, mint tavaly ilyenkor. Az üzemanyagár-emelkedés másik oka pedig az államim adóztatás mértéke - erről Molnár László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgató beszélt. 

A szakértő szerint az olaj iránt élénkülhet a kereslet a világpiacon, ezért visszatérhetünk a 700 forint fölötti üzemanyagárakhoz, de a rosszabbik verzió esetén még ennél is nagyobb áremelés is jöhet, ha a forint újra elkezd gyengülni a dollárhoz vagy az euróhoz képest.

Lapunk arról is írt, hogy utoljára öt hónapja volt ilyen magas a benzin ára Magyarországon, ám ekkor az árstop miatt csak a cégeknek és a külföldieknek kellett a 700 forintos literenkénti árat fizetniük. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés