Hirdetés

Nagy nap vár III. Károlyra, újra megkoronázzák a királyt

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az is kiderült, hogy miért van erre szükség.

Bár május 6-án egyszer már megkoronázták III. Károly királyt és a feleségét, Kamilla királynét, azonban Skóciában külön ünnepségsorozat kapcsolódik a trónra lépéshez.

A Holyrood-hét vagy Királyi hét néven is ismert rendezvénysorozat része lesz a koronázás. Az ünnepet minden évben megtartják, az ország uralkodója ekkor különböző skót területekre látogat el, ami során a skót kultúrát ünneplik. III. Károlyt és Kamilla királynét Vilmos herceg és Katalin hercegné is elkísérik a második koronázásra - írja az Infostart.

Skócia júliusban egy egész sor rendezvénnyel köszönti az új királyt és királynőt a koronázás alkalmából. Felvonulásra, körmenetre, nemzeti hálaadó istentiszteletre és díszlövésekre is sor kerül Edinburgh-ban

- mondta a skót miniszterelnök. Humza Yousaf hozzátette, hogy a koronázáson a nagyközönség tagjai is részt vehetnek.

Emellett kiderült az is, hogy a hálaadó istentiszteletet a Szent Giles-székesegyházban rendezik meg, itt adják át a skót koronaékszereket a királynak, amelyek közé tartozik a korona mellett egy jogar és egy kard is. Az eseményen ott lesz a Végzet köveként ismert szikladarab, amely ott volt a londoni koronázáson is, méghozzá a trónus alatt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés