Hirdetés

Bevallották Müller Cecíliáék: ez a helyzet az országban

Nap Híre portré Nap Híre

A tizedik héten több mint 26 ezer fővel kevesebben lettek betegek, mint egy héttel korábban. Összesen 270 ezren jártak orvosnál a felső légúti panaszokkal. Kórházba pedig jellemzően a két év körüliek kerültek.

Az idei év tizedik hetébe, vagyis március 4-e és 10-e között az országban 37 300-an fordultak orvoshoz influenzaszerű és 232 800-an akut légúti fertőzés tüneteivel – írja az Ecomomx. Az orvoshoz forduló összes betegszám 270,1 ezer volt, egy héttel korábban pedig még 296,4ember ment el a háziorvosához felső légúti panaszaival – ez derül a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) adataiból.

A Müller Cecília vezette hatóság adatai szerint a 100 ezer azonos korcsoportba tartozó lakosra jutó megbetegedések száma a 3‑5 évesek (1 304) és a 6-14 évesek (964) között volt a legmagasabb. Az NNGYK adatai szerint a tizedik héten két közigazgatási területen nőtt (Budapest, Jász-Nagykun-Szolnok), tizenöt területen csökkent, és három területen nem változott (Csongrád-Csanád, Nógrád, Vas) az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. 

A kórházba került betegek 52,7 százaléka (138 fő) 2 éves vagy annál fiatalabb volt, 22,5 százalék pedig (59 fő) 60 éves vagy annál idősebb volt. A kórházi ápolást igénylő betegek közül 31 főnél influenza A, 76 főnél RSV, 6 betegnél pedig Covid-19 állt a betegség hátterében – írja a lap.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés