Hirdetés

Most már biztos, hogy Putyin Parkinson-kóros

 portré

A világ árgus szemekkel figyeli a Kreml főnökét, és hetente akad egy szakértő, aki a képek és filmfelvételek alapján kijelenti: tagadhatatlanok a jelek, most már biztos, hogy Putyin Parkinson-kóros – vagy rákos, vagy…

 

Egy puffadt Putyin ül az asztalnál a székébe roskadva, behúzott nyakkal és meggörnyedve, bal keze az asztalt szorítja, hüvelykujja néha megrándul, talpát leszorítja, de időnként dobol a padlón – hát mi más is lenne, főleg, ha a szemben ülő Szergej Sojgu védelmi miniszterről már oldalvást nézve is lerí, hogy szívrohamon esett át.

Putyin
Putyin

A kép efféle spekulációkat váltott ki világszerte, kijelentvén, hogy Putyin észrevehetően sokat hanyatlott Ukrajna megszállása óta: kócosnak, fájdalmasnak és zavartnak tűnik.

Egy svéd közgazdász, Ukrajna és Oroszország korábbi tanácsadója szerint Putyin és Sojgu is „lehangoltnak és láthatóan rossz egészségi állapotban lévőnek” mutatkozik. Erik Bucy professzor, a Texasi Műszaki Egyetem testbeszéd-szakértője a The Sun Online-nak azt mondta: „Elképesztően legyengült Putyin ahhoz az emberhez képest, akit még néhány évvel ezelőtt is megfigyeltünk. Egy cselekvőképes elnöknek nem kellene kitámasztania magát a kinyújtott kezével, és nem kellene aggódnia amiatt, hogy mindkét lábát a földhöz tapasztva tartsa."

Régóta gyanús, hogy Putyin titkos egészségügyi harcot vív. Puffadt arca és nyaka miatt sokan azt állították, hogy szteroidos kezelés alatt áll, miközben más jelentések szerint az elnököt „folyamatosan” egy pajzsmirigyrákra szakosodott orvos kíséri. A Kreml tisztviselői mindeközben tagadják, hogy bármi baja lenne a vezetőjüknek, aki októberben tölti be 70. életévét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés