Hirdetés

Bejelentést tett a honvédelmi miniszter: Katonai missziót indít az Orbán-kormány ebben az országban

Nap Híre portré Nap Híre

Mint mondta, a migráció megfékezése érdekében.

A migráció megfékezéséért és a humanitárius segítségnyújtás érdekében Magyarország katonai missziót indít Csádba - jelentette be a honvédelmi miniszter pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf szavai szerint a veszélyek korát éljük. Immár a második komoly fegyveres konfliktus zajlik, és milliószám özönlenek migránsok Európába - mondta, kiemelve: a bevándorlással együtt a terrorizmus is fenyegeti Európát - írja az MTI.

Megjegyezte: az afrikai migráció megfékezésében kulcsfontosságú szerepe van a Száhel-övezetnek, és az övezetben található Csádnak. "Amennyiben Csád is instabillá válik, akkor olyan migrációs gátszakadásnak lehetünk tanúi, amely akár további százmilliókat indíthat útnak Európa felé" - fűzte hozzá.

A miniszter közölte: a 2024-re tervezett misszióról szóló országgyűlési határozati javaslatot a jövő hét elején nyújtják be.

Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf augusztus végén arról beszélt, hogy a békéhez erő kell, majd azonnali tűzszüneti- és béketárgyalások megkezdését kérte az ukrajnai háború mindkét felétől.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés