Hirdetés

Kifakadtak a lemondott szépségkirálynők édesanyjai, botrányosan undorító dolgok derültek ki a versenyről

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az egykori Miss USA és Miss Teen USA édesanyjai nyilatkoztak arról, hogy lányaik miért mondtak le a címről.

Az egyik anya egy amerikai reggeli hírműsornak azt mondta, hogy "álmaik rémálommá váltak".

Ahogy azt korábban a Nap Híre is megírta, mindkét amerikai szépségkirálynő mindössze egy nap különbséggel mondott le a múlt héten. Egyikük a mentális egészségére hivatkozva mondott le a címről, míg másikuk azért, mert "személyes értékei már nem teljesen egyeznek" a szépségverseny szervezetének értékeivel.

A Miss USA és a Miss Teen USA a múlt héten közölte, hogy támogatják a két cím birtokosának döntését a lemondásról, és hamarosan be fogják jelenteni az utódjukat.

A Miss Universe, amely a testvérversenyeket szervezi, nem foglalkozott a visszaélésekkel és a zaklatással kapcsolatos vádakkal - írja a BBC.

A két anya kedden az ABC Good Morning America című műsorában elmondta, hogy lányaik nevében nyilatkoztak, mivel titoktartási megállapodásokat (NDA) írtak alá, így nem szólalhatnak meg az ügyben.

Barbara Srivastava, a Miss Teen USA címre megválasztott UmaSofia Srivastava édesanyja Jackeline Voigt, a korábbi Miss USA-győztes Noelia Voigt-nak az édesanyja mellett nyilatkozott.

Srivastava azt mondta a műsorban, hogy családjaik "nem tudják folytatni ezt a színjátékot".

Azt állították, hogy a lányaikkal rosszul bántak, bántalmazták és zaklatták őket, valamint a sarokba lettek szorítva, így azt kérték a Miss Universe szervezettől, hogy kérjenek bocsánatot tőlük.

Noelia Voigt volt az első, aki május 6-án mentális egészségügyi problémákra hivatkozva lemondott.

"Soha ne tedd kockára a fizikai és mentális jólétedet" - írta a 24 éves lány az Instagramon közzétett bejegyzésében. "Az egészségünk a legnagyobb kincsünk".

Néhány rajongó azt találgatta, hogy vajon mit jelenthet a lány bejegyzése, ugyanis a mondatainak az első betűit olvasva az jön ki, hogy "elhallgattattak". Édesanyja nem kívánt válaszolni arra, hogy a rejtélyes üzenet szándékos volt-e, de azt mondta, úgy érzi, lányát elhallgattatta a szervezet.

"És ez így is marad élete végéig, ha ezt az NDA-t nem oldják fel"

- tette hozzá.

Noelia Voigt lemondása három nappal azután történt, hogy a Miss USA közösségi média igazgatója, Claudia Michelle bejelentette saját lemondását a cégtől, méghozzá "munkahelyi mérgezésre és zaklatásra" hivatkozva, és azt mondta, hogy a címviselőket "meg kell hallgatni, nem pedig elhallgattatni".

Alig egy nappal Noelia Voigt távozása után UmaSofia Srivastava is lemondott Miss Teen USA címéről. A 17 éves lány az Instagramon jelentette be a lemondását, és azt írta, hogy "személyes értékei már nem teljesen egyeznek" a szépségverseny szervezetével.

UmaSofia Srivastava édesanyja az interjúban elmondta, hogy lányával rosszul bánt a Miss Universe szervezet, és hogy személyes közösségi oldalait megfigyelték.

Az édesanyja azt mondta, lánya lemondását Noelia Voigt kilépése váltotta ki.

Mindkét édesanya arra kérte az nőket, hogy szüntessék be a Miss USA-hoz kapcsolódó valamennyi szépségversenyen való részvételt, mondván, nem akarják, hogy mások is átéljék ugyanazt a rossz bánásmódot, amellyel a lányaik szembesültek.

A Miss Teen USA második helyezettje, a 19 éves Stephanie Skinner a New York Postnak hétfőn azt mondta, hogy ő sem akarja a koronát.

"Végül arra a döntésre jutottam, hogy visszautasítom"

- mondta, hozzátéve, hogy "szolidaritást vállal és kiáll a női szerepvállalás mellett". "A tisztességem és a jellemem mindig előbbre való lesz a koronáknál".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés