Hirdetés

"Mindketten gyilkosok vagyunk, de Putyin gyerekeket öl"

 portré

Váratlan irányból kapott éles kritikát a Kreml főnöke. Maga a véres kezű Fülöp-szigeteki elnök vádolja azzal, hogy Putyin szándékosan ölt meg ártatlan embereket.

Bár mindketten gyilkosnak számítanak – magyarázta a leköszönő Fülöp-szigeteki elnök, Duterte a kormánya tagjaival folytatott megbeszélésen, ám hozzátette: "Bűnözőket ölök, nem ölök gyerekeket és időseket." Putyinról azt is mondta: "Két különböző világban vagyunk." S mind e mellett Moszkvát okolta a Fülöp-szigeteket is érintő globális olajár-emelkedésért – a keddi, televíziós kormányülésen.

Duterte nyilvánosan bálványnak és barátnak nevezte az orosz elnököt. Azt is hangsúlyozta, hogy nem szeretné, ha szavait Putyin személyes elítéléseként értelmeznék. A fülöp-szigeteki államfő ugyanakkor ellentmondott annak a kijelentésének, miszerint az ukrajnai invázió "különleges katonai művelet volt". Valójában Oroszország elszabadult háborút folytat egy szuverén nemzet ellen” – mondta.

Az elnök viharos hivatali ideje június 30-án ér véget. Nemzetközi kritika érte brutális kábítószer-ellenes politikája miatt, amelynek során a biztonsági erők több mint 6000 kisbűnözőt öltek meg, többségüket gyanúsítják. Az emberi jogi csoportok sokkal több halálesetet feltételeznek. Ártatlanok, köztük gyerekek vesztették életüket Duterte drogellenes háborújában, amelyet a leköszönő vezető elmondása szerint hivatali ideje utolsó napjáig folytatni kíván - írja a heute.at

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés