Hirdetés

Mindenki megőrült? 17-20 ezer forintba kerül egy nevezés a Balaton-átúszáson

 portré

Már az elmúlt években is fokozatosan drágult a nevezési díj a Balaton-átúszásra, az idei áremelés azonban minden eddiginél magasabb árakat eredményezett, ezt pedig sokan nem hagyták szó nélkül.

Az indulási helyek kétharmada már elkelt a július 20-án sorra kerülő, 42. Balaton-átúszásra, amelyre több mint tízezer résztvevőt várnak a szervezők.

Alaposan megemelték az árakat az előző évekhez képest a 42. Lidl Balaton-átúszáson - írja az Index.

Sok család számára, akinek már nyári tradícióvá vált az éves sportprogram, lényegében luxussá vált az esemény – jelezte cikkében az Economx. A programon várhatóan mintegy 11 500-an vehetnek részt az idén, egyénenként pedig egységárú nevezési díjat kell fizetni, ugyanakkor minél hamarabb nevez valaki, annál olcsóbban nevezhet. „Idénre azonban sokat drágult az esemény, és többen pénzlehúzással vádolják a szervezőket” – számolt be róla a lap.

Miközben a nevezési díj a teljes, 5,2 kilométeres távra tavaly már 16 ezer forintból is megoldható volt, addig idén már annak is 17 500 forintot kellett fizetnie érte, aki az első árfordulóban, azaz április 22-ig megtette ezt. Aki azonban erről lemaradt, annak már 18 500 forintot kell fizetnie a nevezésért.

„Az esemény honlapjának tanúsága alapján semmilyen csoportos vagy családi kedvezményről nincs szó, így ez azt jelenti, hogy akik négytagú családként mennének átúszni a Balatont, azoknak 74 ezer forintot kellene csak a sportprogramra kiadniuk.”

Ez az összeg azonban tovább dagad, ha a helyszínen neveznek, ebben az esetben ugyanis fejenként 20 ezer forintot kérnek el tőlünk a szervezők – világított rá a gazdasági lap, hozzátéve, hogy két évvel ezelőtt, 2022-ben a helyszíni nevezés 13 ezer forintba került, az aranykártásoknak pedig 10 ezer forintba.

A hivatalos tájékoztatás alapján a nevezési díj részét képezi:

- egy egyedi érem minden célba érkezőnek;

- továbbá chipes időmérés;

- eredménylista;

- online oklevél

- és célcsomag is tartozik hozzá;

- valamint beleszámít a 27 százalékos áfa is, ami a nevezési díj összegének 21,26 százaléka;

- ezeken felül egy ingyenes hajójárat is a nevezési díj része egy útra Balatonboglár és Révfülöp között;

- valamint a biztosított útvonal, az orvosi szolgálat és persze maga a részvétel az eseményen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés