Hirdetés

Sós Csaba ezt mondta Milák Kristóf aranyérmet érő úszásáról: "ilyet még a Földön nem láttam"

Nap Híre portré Nap Híre

Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya szerint világszám, amit Milák Kristóf művelt a párizsi olimpián, ahol a 200 méter pillangón nyert ezüstérme után szombaton 100 méteren diadalmaskodott.

"Ezek most az öröm pillanatai, ő a harmadik úszó, aki két különböző olimpián nyert aranyat, Darnyi Tamás és Egerszegi Krisztina mellé csatlakozott. Egyszerűen világszám, ahogyan úszik, ilyet még a Földön nem láttam. Hozzá képest mindenki másodosztályú pillangósnak tűnik, olyan egyedi és kivételes technikája van, mint senkinek. Én még láttam Tumpek Györgyöt úszni, talán ő az egyetlen, aki hasonlít hozzá"

- nyilatkozta a szakember, aki másokhoz hasonlóan nem tudott még beszélni az immár kétszeres olimpiai bajnokkal, aki ezúttal is kerülte a médiát, senkinek sem nyilatkozott.

A Milák "sajátos útjára" vonatkozó kérdésre Sós Csaba azt mondta, erre csak akkor tudna úgy válaszolni, hogy azt öt-hat év múlva is vállalja, ha tudna arról, miként készült fel a magyar klasszis az olimpiára: "Azon információk alapján, amik hozzám eljutottak, én nem következtettem volna erre a sikerre, de az eredményjelző-tábla nem hazudik" - mondta Sós, aki a magyar szerepléssel kapcsolatban megjegyezte, az eddigi két arany és egy ezüst átlag fölötti teljesítmény. A csúcsot az 50-es évek sikercsapata, vagy a Darnyi és Egerszegi fémjelezte korszak jelenti, míg az átlagot az egy-egy aranyat vagy néhány érmet hozó olimpiák - írja az MTI.

Sós Csaba megjegyezte, Milák egyéni útját tolerálták, de nem szabad elfelejteni, hogy számos nagyszerű magyar edző dolgozik, ilyen az olimpiai bajnokkal kezdő Plagányi Zsolt - akinek jelenlegi tanítványa, Németh Nándor 100 méter gyorson negyedik lett -, az őt csúcsra juttató Selmeci Attila, vagy jelenlegi trénere, Virth Balázs.

Milák Kristóf a magyar küldöttség hetedik érmét szerezte Párizsban: az ugyancsak úszó Kós Hubert (200 méter hát) és a férfi párbajtőrcsapat után az övé a harmadik arany, szerdán a férfi kardcsapat Milákkal egy napon lett második, múlt szombaton a párbajtőröző Muhari Eszter, ma pedig a sportlövő Major Veronika végzett a harmadik helyen női sportpisztolyban.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés