Hirdetés

Milák és Hosszú után Kapás Bogi is csattanós választ adott a fanyalgóknak

Nap Híre portré Nap Híre

Kapás Boglárka megszerezte az olimpiai kvótát is. 

Telegdy-Kapás Boglárka nyerte a női 200 méter pillangó szerdai döntőjét az országos bajnokságon, a 2:08.15-ös eredménye pedig olimpiai A-szintet jelent, azaz az aranyérem mellett olimpiai kvótát is szerzett - írja az M4Sport.

Az ezüstérmet –a 200 vegyesen olimpiai kvótás – Sebestyén Dalma szerezte meg 2:11.41-es idővel, a 18 éves Abonyi-Tóth Gelda tőle mindössze négy századdal lemaradva lett bronzérmes (2:11.45).

Kapáson nagy volt a nyomás, ugyanis a februári dohai világbajnokságon öt századdal maradt el az olimpiai A-szinttől, azonban a győzelem után megkönnyebbült. A futam után azt mondta, most kevésbé görcsölt rá, mint a világbajnokságon és ez sokat segített.

A 30 éves Kapás az ötödik olimpiájára készülhet, azt pedig már korábban bejelentette, hogy Párizs után visszavonul a profi úszástól. 2019-ben 200 pillangón világbajnok lett, legjobb ötkarikás eredményét elérve 2016-ban, Rio de Janeiróban 800 méter gyorson bronzérmet nyert - emlékeztet a lap. 

A naphire.hu korábban arról is írt, hogy Hosszú Katinka mindenkit megdöbbentett, ugyanis kifejezetetten biztató időt úszott a Duna Arénában rendezett úszó országos bajnokság első napján, a 200 vegyes előfutamában. A háromszoros olimpia bajnok kerek egy másodperccel maradt el a legutóbbi, 2022-es ob-n úszott idejétől a számban. 2:16.58-as teljesítménye a mezőny legjobb ideje lett, így a délutáni finálé esélyesévé is lépett elő. A másik nagy visszatérő, Milák Kristóf hat számban nevezett az országos bajnokságra, elsőként 100 méter gyorson állt rajtkőre. A Honvéd 24 esztendős úszója kiváló, 49.02 másodperces eredménnyel nyerte előfutamát - ez nem sokkal marad el az olimpiai szintidőtől (48.34) -, és megelőzte a szám történetének egyetlen magyar világbajnoki érmesét, a februárban Dohában harmadik Németh Nándort (49.10).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés