Hirdetés

Miközben Izraelre figyelt a világ, az oroszok brutális támadást hajtottak végre Ukrajna ellen

Nap Híre portré Nap Híre

Orosz tüzérségi  csapás ért egy ötemeletes lakóépületet és több családi házat két ukrajnai településen kedden, a támadásokban négy ember meghalt, és legkevesebb öten megsebesültek - közölték helyi ukrán tisztviselők.

Az ország déli részén, a Dnyeper partján fekvő Nikopol városában kedd reggel egy ötemeletes lakóépületet ért találat, melynek következtében egy 63 éves férfi meghalt, két - egy 65 és egy 63 éves -  nő pedig megsebesült - közölte Szerhij Liszak, Dnyipropetrovszk megye kormányzója a Telegramon, hozzáfűzve, hogy a romok alatt további áldozatok, illetve sebesültek is lehetnek.

A Szumi megyei ügyészség egy másik, a polgári lakosságot ért támadásról is beszámolt a nap folyamán. A jelentés szerint délután legalább öt családi házat romboltak le orosz lövedékek egy meg nem nevezett északkelet-ukrajnai, az ukrán-orosz határ közelében fekvő településen - írja az MTI.

A romok alól két holttestet emeltek ki, egy hétéves kislány pedig a kórházban halt meg, miután lövések érték az autót, amelyben utazott. A támadásban három ember megsebesült - közölte az ügyészség a Telegramon.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés