Hirdetés

Michelle Obama már 2022-ben ledobta a bombát: "Tervezem az indulást"

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Egyre többet lehet arról olvasni, hogy Michell Obama szívesen visszatérne a Fehér Házba, ráadásul ez alkalommal elnökként.

Ahogy arról korábban a Naphire.hu is beszámolt, a hírek szerint Joe Biden hamarosan bejelentheti, hogy mégsem indul újra az elnöki székért és az egykori First Lady, Michelle Obama venné át a helyét, mint a demokrata párt jelöltje, aki szembeszállhatna novemberben Donald Trump volt elnökkel. Kiderült az is, hogy Michelle számíthat a férje, Barack Obama egykori elnök támogatására és már a lehetséges adományozókkal is tárgyalásokba kezdett a bennfentesek szerint.

Most a New York Post arról számolt be, hogy Barack Obama felesége már 2022-ben felvázolta a terveit a nyilvánosság előtt, amikor arról beszélt, hogy a tervei szerint elindulna egy választáson.

Cindy Adams az amerikai lap munkatársa robbantotta a már feljebb emlegetett hírt, miszerint Michelle Obama indulását az augusztusban esedékes demokratikus konvención jelenthetik be. Mint írta, az korábbi cikkét világszerte több hírportál átvette, ráadásul Obamáék nem tagadták az értesüléseit.

Adams hozzátette, miközben több magas rangú washingtoni személy is tagadja, hogy Michelle lenne végül a demokrata párt jelöltje, több első kézből származó forrás is azt állítja a New York Post számára, hogy

Michell Obama már 2022-ben felvetette az ötletet, hogy vissza szeretne térni a Fehér Házba.

A cikk írója hozzátette azt is, hogy Obama ezt az értesülését sem cáfolta meg. Ráadásul Adams információi szerint egy szigorúan titkos felmérést végzett nemrég a demokrata párt, amely során az adományozóikat arról kérdezték meg, hogy mit gondolnának arról, ha Michelle Obama lenne az elnökjelöltjük.

Adams szintén tényként írta le, hogy Michelle Obama 2022-ben egy New York-i eseményen azt mondta az embereknek, hogy "azt tervezem, hogy indulok [a választáson]".

Egyelőre nem érkezett hivatalos közlés sem Michelle Obama, sem a demokrata párt felől.

Mint azt a napokban lapunk is megírta, nem áll túl jól Joe Biden szénája, ugyanis Donald Trump volt elnöknek több kulcsterületen is sikerült megelőznie. Egy friss felmérés szerint 

hatalmas lemaradásban van Joe Biden Donald Trumphoz képest.

Az NBC által végzett közvéleménykutatás szerint egyre több amerikai látja sokkal rátermettebbnek a kormányzásra Donald Trump volt amerikai elnököt, aki a felmérések alapján több területen is megelőzi a jelenlegi elnököt, például a bevándorlásban és a gazdaságpolitikai kérdésekben is.

Kiderült például az is, hogy a választók 57 százaléka Trumpot jobbnak gondolja a bevándorlás kezelésében, míg Bidenről a megkérdezettek mindössze 22 százaléka mondja el ugyanezt. Ráadásul 22 százalékponttal több választó mondja azt, hogy a gazdaság területén is jobban bízik a volt elnökben, mint a jelenlegiben. Sőt, jobbnak vélik Trumpot a bűnöldözésben és az erőszak megállításában is.

A kérdőívben rákérdeztek a két politikus személyes rátermettségére is, ebből pedig kiderült, hogy a választók Joe Biden mentális és fizikai állapotát rosszabbra értékelték, mint Donald Trumpét.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés