Hirdetés

Itt a legértékesebb családi cégek listája: a Mészáros Csoport ismét az élre tört

Nap Híre portré Nap Híre

Két év után ismét a Mészáros csoport lett a legértékesebb családi cég a Forbes listáján. A cspőprt becsült értéke 526,1 milliárd forint volt 2022-ben, ami majdnem 170 milliárddal több, mint ami a lap tavalyi becslésében szerepelt. A növekedés jókora része az Opus Nyrt.-nek köszönhető: több mint kétszer értékesebbnek árazták a vállalatot a befektetők, mint tavaly ilyenkor  - szúrta ki a Telex.

A második helyen a tavalyi győztes, a Felcsuti család cégbirodalma, az MPF Holding (408,3 milliárd forint) áll. Felcsuti Zsolt cége főleg géptartozékgyártásról, ipari alkatrészeiről, csiszolószerszámairól, illetve hűtő- és fűtőkészülékeiről ismert.

A harmadik helyre a Csányi Sándor nevével fémjelzett Bonafarm Csoport (320,4 milliárd forint) került.

A top 5-be befért Demján Sándor örökösei (Gránit Pólus csoport) mellett a Duna Aszfalt is. A Forbes csak tenderkirályként emlegeti Szíjj László cégcsoportját, amely összesen 450 milliárd forint értékű közbeszerzési projektet nyert el az elmúlt három évben.

Bár a Forbes szerint a legértékesebb cégek is érzik a gazdasági recessziót, azonban többségük nem aggódik, továbbra is bátran indít fejlesztéseket és beruházásokat. 

A listát a publikusan elérhető információk alapján, a nyilvánosan elérhető legfrissebb adatokból (2022-es lezárt üzleti év) állították össze. Családinak vették azokat a cégeket, ahol a tulajdonosi körben, illetve a vezető menedzsmenttagok között vérségi rokonság van. Azok a cégek szerepelnek az összeállításban, amelyek legalább ötven százalékban egy család kezében vannak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés