Hirdetés

Messi Amerikába megy: így reagált a hírre a Barcelona

Garai Kitti portré Garai Kitti

Mint azt a naphire.hu is megírta, Lionel Messi a párizsi otthonábaűn adott exkluzív interjút a katalán Mundo Deportivónak és a Sportnak. Az argentin klasszis az interjú során bejelentette, hogy nem tér vissza a Barcelonához, hanem az Inter Miamiban folytatja a labdarúgást.

"Szerettem volna visszatérni, de nem akartam újra ugyanabba a helyzetbe kerülni, amit két éve átéltem a távozásomkor. Nem szerettem volna, hogy a jövőm megint más kezében legyen. Úgy tudom, hogy a visszatérésemhez több játékost is el kellene adnia, mások fizetését pedig csökkentenie kellene a Barcelonának. Ezt pedig nem akartam átélni, ezért azt a döntést hoztam, hogy Miamiban folytatom. Európában nem akartam a Barcelonán kívül máshol játszani, ezért el akartam hagyni a földrészt, és kikerülni a reflektorfényből. Természetesen figyelembe vettem a döntésnél a családom érdekeit is" - közölte a futballsztár.

A Barcelona kissé csalódott, hogy Messi nem tér vissza, ugyanis a klub nagyon szerette volna visszakapni az argentin klasszist. A bejelentése után egy közlemény adott ki a katalán klub, melyben reagáltak Messi döntésére - szúrta ki az Origo

Hétfőn, június 5-én Jorge Messi, a játékos édesapja és képviselője tájékoztatta Joan Laporta elnököt, hogy a játékos úgy döntött, az Inter Miamiban folytatja annak ellenére, hogy ajánlatot kapott a Barcelonától, amely mindent megtett azért, hogy újra gránátvörös-kék mezbe öltöztesse őt. Laporta elnök megérti és tiszteli Messi azon döntését, hogy egy kevesebb követelménnyel rendelkező ligában folytatja pályafutását, a reflektorfénytől távol, kevesebb nyomással, mint ami kijárt neki az utóbbi években. Jorge Messi és Joan Laporta is azon fog dolgozni, hogy a klublegenda megkapja az őt megillető tiszteletet mindenkitől, és örökké szeretni fogja őt a Barcelona.

- áll a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés