Hirdetés

Meneküljön a lakásba: 38 fok lesz ma, miközben brutális vihar robog felénk

Nap Híre portré Nap Híre

Zivatarveszély, felhőszakadás és hőség miatt is kiadták a riasztást csütörtökre. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön sok napsütés lesz gomoly- és fátyolfelhőkkel, de kisebb körzetekben erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Záporok jönnek-mennek, azt írták, legnagyobb valószínűséggel az északkeleti harmadban lehetnek záporok, zivatarok, illetve a késő délutáni órákban az Alpokaljára is besodródhat egy-egy cella.

A hevesebb zivatarokat jégeső, északkeleten felhőszakadás is kísérheti. A déli, délkeleti szél többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében akár viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 31 és 38 fok között valószínű.

Robog felénk a vihar, kiadták a riasztást

Hivatkozás másolása

Továbbra is labilis marad a légkör felettünk. Zivatarokra az északkeleti megyékben, valamint az Alpokalján számíthatunk. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetik. 

Felhőszakadás miatt két vármegyére adtak ki figyelmeztetést.

Megjegyezték azt is, hogy csütörtökön tovább fokozódik a nappali felmelegedés, a magas hőmérséklet miatt is több vármegyére adtak ki riasztást. Van, ahol másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

A naphire.hu korábban azt is megírta, hogy az országos tisztifőorvos másodfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerdától egészen péntek éjfélig. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés