Hirdetés

Müller Cecília kiadta a riasztást, durván rákapcsol a kánikula

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Még a ruha is leolvad rólunk.

Az országos tisztifőorvos  az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását 2023. június 21-én (szerda) 00:00 órától 2023. június 23-án (péntek) 24:00 óráig II. fokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére vonatkozóan.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kiemelte, hogy a tartós hőség megterheli az egészséges szervezetet is, de különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők.

A szakemberek mindenkinek azt javasolják, hogy a kánikula idején - főleg 11 és 15 óra között - tartózkodjanak hűvös helyen, kerüljék a szervezetüket terhelő fizikai munkát és zuhanyozzanak naponta többször, langyos vízzel. Kiemelték továbbá azt is, hogy a hőségben a szokásosnál nagyobb mennyiségű vízre van szüksége a szervezetünknek, ezért fokozottan figyelni kell a folyadékbevitelre - írja a 24.hu.

A nyári napokon 11-15 óra között extrém magas az UV-sugárzás, ezért fontos, hogy ebben az időszakban a fürdőzők kerüljék a napozást. Emellett a megfelelő bőrvédelemről is gondoskodni kell, hogy ne égjenek le. Továbbá kiemelték, hogy autóban soha ne hagyjanak gyermekeket és háziállatot, ugyanis a zárt jármű a napon akár 70 fokra is felmelegedhet rövid idő alatt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés