Hirdetés

Mindenki nagyon vigyázzon! Müller Cecíliáék kiadták a riasztást

Nap Híre portré Nap Híre

A hétvégén átmenetileg visszatérő kánikula miatt fokozott figyelmet kér mindenkitől a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK). Az erről szóló közleményt a központ szombaton juttatta el az MTI-hez.

Hőségriasztás elrendelése a jelenlegi előrejelzés alapján nem indokolt - írták, hozzátéve, hogy a HungaroMet előrejelzése szerint szombaton 25 Celsius-fok feletti középhőmérsékletre lehet számítani, ami vasárnap tovább fokozódik, majd hétfőtől várhatóan mérséklődik, keddtől pedig megszűnik a hőség.

A nagy melegben több folyadék, lehetőség szerint víz fogyasztását javasolják, valamint a déli órákban a tűző napon tartózkodás mellőzését, és napvédő krémek, továbbá sapka, vagy kalap viselését.

Ezenkívül azt kérik, hogy vízparton tartózkodás esetén felhevült testtel senki se ugorjon vízbe, biciklitúrázáskor pedig a közterületi kutaknál mindenki bevizezheti magát.

A kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztása kerülendő - tették hozzá.

Mindenkitől azt kérik, hogy fokozottan figyeljen magára és egymásra is, a gyermekeket, házi kedvenceket senki se hagyja parkoló autóban, ha bárki autóban hagyott gyermeket vagy háziállatot lát, azonnal hívja a 112-es segélyhívószámot - áll a közleményben.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés