Hirdetés

Megrázó levélben vallotta be a prágai merénylő egy kéthónapos kisbaba meggyilkolását

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Az a fegyveres, aki 14 embert ölt meg egy prágai egyetemen, búcsúlevelében bevallott egy korábbi kettős gyilkosságot – közölte a cseh rendőrség.

Merénylet Prágában
Merénylet Prágában

A David Kozak otthonában talált feljegyzés egy beismerő vallomást tartalmazott arról, hogy december 15-én, hat nappal a prágai Károly Egyetemen történt támadása előtt agyonlőtt egy férfit és kislányát a város melletti erdőben - írja a BBC. Kiderült, hogy Kozak a saját apját is megölte.

Az egyetem elleni december 21-i támadás a cseh történelem legborzasztóbb tömeges lövöldözése. Kozak, az egyetem 24 éves mesterszakos történelemhallgatója öngyilkos lett, miután fegyveres rendőrök vették körül.

Amint arról a Denik N című újság először beszámolt, a levelet a rendőrség fedezte fel Kozak otthonában december 21-én – a támadás napján. A levél egy beismerő vallomást tartalmazott arról, hogy néhány nappal azelőtt egy apát és a kisbabáját agyonlőtte egy Prága melletti erdőben. A cseh sajtó szerint a férfi 32 éves, míg a kislány csupán 2 hónapos volt.

A nyomozók azt mondták, hogy a kettős gyilkossággal kapcsolatban Kozak rajta volt a potenciális gyanúsítottak hosszú listáján, akiket ki akartak hallgatni, és sajnálatukat fejezték ki amiatt, hogy ez nem történt meg korábban.

A múlt heti támadás a prágai Károly Egyetem Bölcsészettudományi Karán történt, a lövöldözés során 13-an már a helyszínen, egy 14. áldozat pedig a kórházban halt meg. További 25 ember megsebesült – közölte a rendőrség.

A rendőrség nem hozta nyilvánosságra a támadások lehetséges indítékát, azt állítják, hogy a nyomozás folyamatban van.

Vit Rakusan cseh belügyminiszter felszólította az összes város és falu polgármesterét, hogy mondják le az újévi tűzijátékokat a tömegmészárlás miatt.

Az 1347-ben alapított Károly Egyetem Csehország legrégebbi és legnagyobb egyeteme, és az egyik legrégebbi ilyen intézmény Európában.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés