Hirdetés

Megmártózott a medencében a 30 éves férfi, nem sokkal később meghalt

Nap Híre portré Nap Híre

Itthon Müller Cecília figyelmeztet a hőség okozta veszélyekre, egy pakisztáni testépítőnek azonban jóval nagyobb ellenséggel kellett szembenéznie, miután megmártózott a medencében. 

Agyevő amőba okozta egy pakisztáni férfi halálát, aki egy medencében szedhette össze a halálos baktériumot. A 30 éves testépítő a pakisztáni média jelentése szerint Lahore egyik kórházában hunyt el. Pandzsáb tartomány egészségügyi minisztere, Dzsaved Akram csütörtökön megerősítette az úgynevezett “naegleria fowleri” kórokozóval való fertőzést. A The Express Tribune értesülése szerint a férfi már úszás közben erős fejfájásra panaszkodott, onnan került a sürgősségi osztályra, majd hunyt el.

Az agyevő amőbával való fertőzés rendkívül ritka, de szinte mindig halálos kimenetelű. A Robert Koch Intézet szerint a kórokozó különösen a szubtrópusokon és a trópusokon elterjedt. De a nem, vagy nem megfelelően fertőtlenített medencékben is előfordulhat. Úszás közben, az orron keresztül juthat az ember agyába, ahol gyulladást okozhat, ami a legtöbb esetben kómához és halálhoz vezet.

Forrás: Tribune.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés