Hirdetés

Megkérdeztük a ChatGPT-t, miért nem öregszik Gajdos Tamás

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Gajdos Tamás, az ATV műsorvezetője 65 éves. Nyugodtan ellenőrizzék le az állításunkat: mi sem akarjuk elhinni, hiszen kollégánk rendszeresen elképesztő sportteljesítényével kerül be a nyilvánosságba. Mi is írtunk ibizai világbajnoki bronzérméről, de hallgathattalak vele beszélgetést Rónai Egon Húzós című műsorában is a közelmúltban. Tamás elképesztő, és láthatóan tényleg nem öregszik.

Nyilván nem mi vagyunk az egyetlenek, akiket foglalkoztat, hogy ennek mi az oka, ezért több körben megkérdeztük a ChatGPT-t a kérdésről. Nem ez az első próbálkozásunk a Microsoft által fejlesztett mesterséges intelligenciával: a múlt héten már írtunk arról, mi a ChatGPT álláspontja L. L. Junior nőügyeiről. Ott rengeteg vicces hülyeséget kaptunk válaszul, így lássuk, mihez kezdett azzal a sokunkat foglalkoztató kérdéssel, hogy 

miért nem öregszik Gajdos Tamás?

Hivatkozás másolása
Gajdos Tamásra nem hatnak a biológia törvényei és a ChatGPT sem tud vele mit kezdeni
Gajdos Tamásra nem hatnak a biológia törvényei és a ChatGPT sem tud vele mit kezdeni

Néhány hónapja tettünk egy próbát ez ügyben a ChatGPT-vel, az akkori válaszból a következők derültek ki:

- a ChatGPT szerint Gajdos Tamás ugyanúgy öregszik, mint bárki más, aki az életkorával járó biológiai folyamatoknak ki van téve (köszönjük az értékes észrevételt, de a fentiek Tamásra éppen hogy NEM vonatkoznak, hiszen láthatóan NINCS kitéve az életkorával járó biológiai folyamatoknak)

- ám ha mégis úgy tűnik, hogy nem öregszik, annak több oka lehet, egyrészt a televíziós sminkesek és stylistok kiváló munkája, akik képesek kiemelni erősségeit és elrejteni hibáit (ezért tényleg kár a ChatGPT-be ölni a pénzt, hiszen pontosan tudjuk, hogy Tamás smink nélkül sem öregszik!), 

- ezen kívül a világítás és kamera szögének megválasztása is befolyásolja, hogy mennyire látunk fiatalnak vagy öregnek valakit (a ChatGPT ebben is téved: Tamás nemcsak kamerán keresztül nem öregszik, hanem a valóságban sem. Bill Gates-nek ideje beavatkozni a fejlesztési folyamatokba, mert egyelőre csak égeti a részvényesek pénzét).

Az ember, akinek a létezését a ChatGPT megpróbálja letagadni
Az ember, akinek a létezését a ChatGPT megpróbálja letagadni

Úgy döntöttünk, adunk a ChatGPT-nek még egy esélyt, hogy megfejtse Gajdos Tamás titkát ezért ma, Tamás 65. születésnapján ismét feltettük neki A Kérdést.

A válasz a következő:

„Gajdos Tamás televíziós műsorvezető nem öregszik, mert ez egy fiktív személy, és nem valóságos ember. Gajdos Tamás lehet egy karakter egy tévésorozatban vagy egy másik fiktív történetben, amelyben a szereplők korát vagy külső megjelenését nem változtatják meg az idő múlásával. Az ilyen fiktív karaktereket általában a színészek játsszák, akiknek megjelenése és karaktere általában állandó marad a sorozat vagy a történet teljes időtartama alatt.”

Nos, ez nemhogy fejlődés lenne, de siralmas hanyatlás. Azonnali felelősségre vonást követelünk a Microsoft legfelsőbb döntéshozói szintjén!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés