Hirdetés

Gajdos Tamás olyat tett Ibizán, amit kevesen hittek volna

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Másodperceken múlott az egész, de Gajdos Tamás egy picit sem tűnik csalódottnak. Telefonon, az ibizai tengerparton értük utol.

Mint ahogyan arról a Naphire.hu elsőként számolt be: alig egy hete két aranyérmet is nyert a duatlon országos bajnokságon, ezzel kvalifikálta magát a VB-re Gajdos Tamás. Az ATV Híradó és Start műsorvezetője két napja érkezett meg az ibizai világversenyre, ahonnan ma csodálatos hírt közölt a közösségi oldalán: bronzérmes lett. “A most is első, többszörös világ- és Európa-bajnok brit Hurr egy külön klasszis a kategóriánkban - az is szép, hogy látótávolságon belül volt, csak néhány másodperccel előttem futott be, de a 2. hely csak az utolsó métereken csúszott ki a kezemből: az ugyancsak brit Rowe egy tized másodperccel előzött meg a célban” – írta Tamás a közösségi oldalán.

A Naphire.hu telefonon érte utol az ATV műsorvezetőjét, aki ekkor már önfeledten, a tengerparton ünnepelt. “Itt szép nap van” - mondta a vonal túlsó végén. “Süt a nap, itt vagyok a tengerparton, most már lazítás van, a sós vízben áztatom a fáradt tagjaim” - viccelődött a világbajnoki bronzérmes sportoló, majd a kulisszatitkokba is beavatott. “Egy hajszálon, egy tizedmásodpercen múlt az ezüstérem. A többszörös Európa- és világbajnok győztessel fél távig tartottam a tempót, az utolsó bringás emelkedőn lépett csak el, volt egy fél perc előnye, de a végén feljöttünk rá, csak 10 másodperccel nyert” - magyarázta az ATV híradósa.

A második helyezettel alig egy hónapja is kemény csatát vívtak, akkor Gajdos nyert. Most a riválisa egy hajszállal előzte meg. “Végig én vezettem, ő a nyomomban volt, aztán úgy éreztem, időben kezdtem el hajrázni, de ezek szerint nem, mert jött velem és a célba valahogy betolta előttem magát. Tulajdonképpen már egy megnyert ezüstöt buktam el. Picit bosszant, de mindegy, jobb, hogy nem az aranyat” - mondta, hozzátéve: rengeteg sérüléssel küszködött, nem tudott eleget edzeni sem, így mindenképp elégedett. Az ATV műsorvezetője sokáig azonban nem pihenhet, hiszen újabb feladatok várnak rá. “A következő négy hónapban négy világverseny vár rám. Hétfőtől pedig egész héten híradózom” - sorolta.

Alig egy hét múlva pedig egy újabb nem mindennapi feladat vár rá: Szöllősi Györgyi oldalán Károly király koronázását közvetítheti majd gyakorlatilag egész nap élőben az ATV képernyőjén.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés